Managed hosting door True

Microsoft Polen photoshopt donkere man

 

Microsoft Polen heeft in een reclameuiting een donkere man gefotoshopt, zo meldt Fox News.

De kop werd volgens Fox News vervangen voor een blanke man. Maar Microsoft viel door de mand, want de handen van de witte man waren bruin. Microsoft heeft excuses aangeboden. Enkele bloggers suggereren dat de foto is aangepast omdat de bevolking in Polen vrijwel geheel blank is. In andere landen, zoals Verenigde Staten en West-Europa, is de bevolking meer multicultureel samengesteld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3034299). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Typisch en hypocriet.
In de eerste plaats herken ik de problematiek. Je wil als marketeer een beeld schetsen dat herkenbaar is. Soms is dat heel moeilijk als je standaard beeldmateriaal aangeleverd krijgt waarin in een boardroom ieder ras uit de samenleving is vertegenwoordigd. Het resultaat is dat je een overdreven Amerikaans plaatje krijgt. Als marketeer wil je een herkenbaar beeld neerzetten, wat zomaar de lokale bedrijven zou kunnen vertegenwoordigen. Denk je dat Microsoft Nigeria ook content is met al het beeldmateriaal van blanken? Uiteraard ga je photoshoppen.
Maar interessant dat Fox News hier mee komt. Fox is een extreem rechts netwerk dat vooral de afgelopen jaren heeft gefungeerd als de buikspreekpop van Bush om zijn strapatzen in de oorlogspolitiek te vergoelijken. Zonder blikken of blozen wordt de Europese politiek omschreven als communistisch door de reporters van Fox. Daarnaast heeft Fox meermaals openlijk vragen gesteld over hoe een zwarte linkse president een keurig land als Amerika zou kunnen leiden ...
Veel uitspraken van Fox zijn bijvoorbeeld in Duitsland bij wet verboden en zouden ook in Nederland leiden tot debat vanwege het discriminatoir gehalte. Een wit voetje halen bij het publiek door Microsoft op zoiets te betrappen vind ik hypocriet.

Ben het volkomen met Bjorn eens in zijn analyse vanuit het marketingvak. En het feit dat Fox News een misselijkmakende zender is staat als een paal boven water. Met hun doctrine van leugens en insinuaties wekken ze angst op bij de gewone burger en vervolgens zenden ze dat uit als nieuws. Glenn Beck en Bill O'Reilly zijn de gevaarlijkste van allemaal. Gelukkig is er The Daily Show van Jon Stewart!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.