Managed hosting door True

NetApp introduceert cloud-infrastructuur

 

NetApp introduceert Data ONTAP 8 en enkele nieuwe technologieën en oplossingen als basis voor een cloud-infrastructuur. Hiermee kunnen volgens NetAppp klanten het ontwerp van hun datacenter aanpassen en overstappen op een 'IT as a Service'-model.

"Voor NetApp breekt een nieuw tijdperk aan, met een andere manier van
zakendoen", zegt Theo van Teylingen, country director Benelux, NetApp.
"Klanten staan onder druk en verwachten steeds meer van hun IT-afdeling,
terwijl zij minder middelen ter beschikking hebben. De opzet van het datacenter verandert hierdoor; er wordt steeds vaker gekozen voor applicaties, infrastructuren en platformen die als dienst geleverd worden.
NetApp speelt hierbij een belangrijke rol met storage- en datamanagementoplossingen voor de cloud. Maar ook als technologiepartner die organisaties helpt bij het in gebruik nemen van een cloud-infrastructuur." Partners die de nieuwe cloud diensten gaan verkopen zijn onder andere T-Systrems, Logica, IBM Global Services, Ciber, Schuberg Phillis, Atos Origin en Capgemini.


Data ONTAP wordt door organisaties, system integrators en
dienstverleners gebruikt als basis voor diverse interne en externe cloudprojecten. Data ONTAP 8 vergroot volgens NetApp de mogelijkheden op dit gebied, onder andere voor gevirtualiseerde omgevingen en omgevingen met een gedeelde infrastructuur. De nieuwe versie biedt klanten volgens NetApp nog betere datamanagementmogelijkheden en betere integratie met systemen voor datacenterorchestratie en -management. Hierdoor worden alle lagen (storage, server, networking en applicatie) onderling aan elkaar gekoppeld. De Data ONTAP 8- familie voegt Data ONTAP 7G en Data ONTAP GX gefaseerd samen in een enkele code-base. Hierdoor kunnen klanten hun systeem eenvoudig opwaarderen en uitbreiden, aldus NetApp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3033621). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.