Managed hosting door True

RIM koopt Torch voor nieuwe standaardbrowser

 

Research in Motion (RIM), de Canadese fabrikant van de zakelijke smartphone Blackberry, koopt Torch Mobile. Dat bedrijf bouwt webbrowsers voor mobiele telefoons en gebruikt daarvoor de opensourceontwikkelarchitectuur Webkit. Daarop zijn ook Safari, Google Chrome en de browser van Nokia S60-toestellen gebaseerd. De overname toont dat RIM zich oriënteert op een nieuwe standaardbrowser voor Blackberry's.

Op dit moment hebben Blackberry-toestellen een beperkte standaardbrowser. Gebruikers kunnen een andere browser op het apparaat zetten, zoals Opera Mini. Mobiele browsers zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Dat is onder meer te danken aan snelle dataverbindingen, de beschikbaarheid van mobiele applicaties en het succes van de iPhone.

Iris-browser
Torch Mobile is bekend van zijn Iris-browser. Dat Webkit-programma draait op telefoons met het besturingssysteem Windows Mobile en op Qtopia, het ontwikkelplatform voor Linux-toestellen.

Het overgenomen bedrijf, dat net als RIM in Canada is gevestigd, gaat zich toespitsen op het doorontwikkelen van Iris voor Blackberry's. Het is niet duidelijk of Iris ook nog verder wordt ontwikkeld voor het concurrerende besturingssysteem Windows Mobile of voor Linux-platform Qtopia. Het is evenmin bekend hoeveel geld Research in Motion neerlegt voor Torch Mobile.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3032967). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.