Managed hosting door True

NEC verwacht eerste half jaar tóch winst

 

Nu het ene na het andere technologiebedrijf de verwachtingen naar beneden bijstelt, verrast het Japanse NEC met een positieve winstverwachting, terwijl het eerst verlies voorspelde.

De Japanners denken over de eerste helft van hun boekjaar, dat begint op 1 april, een nettowinst van één miljard yen (8,35 miljoen euro) te noteren. Een eerdere voorspelling ging uit van een halfjaarverlies van 15 miljard yen (125,2 miljoen euro). Een jaar eerder leed NEC over de eerste zes maanden een verlies van 29,9 miljard yen (249,6 miljoen euro).   Volgens de onderneming, met haar hoofdvestiging in Tokio, zijn de positieve verwachtingen het resultaat van geslaagde bezuinigingen. In ieder geval worden de zwarte cijfers niet veroorzaakt door een omzetstijging. De omzet over het eerste half jaar komt namelijk 1,3 procent lager uit dan NEC eerst voorspelde, op 2,2 biljoen yen (18,37 miljard euro).   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3030). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.