Managed hosting door True

PinkRoccade snijdt banden met Getronics door

 

PinkRoccade

Ict-dienstverlener PinkRoccade heeft alle banden met vroegere moedermaatschappij Getronics doorgesneden. Het bedrijf functioneert nu volledig zelfstandig. De nieuwe eigenaar TSS meet zich vooral de rol aan van financier. 'Wij werken niet inhoudelijk met andere TSS-dochters samen', vertelt directeur strategie en marketing Hans ter Brake van PinkRoccade Healthcare. Getronics maakte begin december 2008 bekend de laatste divisie van zijn bedrijfsonderdeel BAS te verkopen aan TSS.

Sinds de overname is de laatste Getronics-divisie van BAS (Business Application Services) opgesplitst en omgedoopt tot PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government. 'Bij een inventarisatie bleken wij op 27 verschillende punten te zijn verbonden met Getronics', zegt Ter Brake. 'Die punten hebben wij één voor één losgeknipt.' Bij de los te knippen verbindingen ging het om zaken als de salarisadministratie, maar ook de website. Het afscheid van de Getronics-organisatie is onlangs afgerond met het live komen van de websites van beide PinkRoccade-bedrijven.

De nieuwe eigenaar TSS meet zich een heel andere rol aan dan ex-eigenaar Getronics. PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government opereren geheel zelfstandig, los van andere TSS-dochters. Het enige dat de bedrijven onderling bindt is dat zij eigendom zijn van de zelfde financiële holding. 'TSS heeft vooral de rol van financier', aldus Ter Brake. 'Wij maken ook nergens reclame voor het merk TSS, dat is niet nodig.'

Rinse Strikwerda
Getronics maakte op 1 december 2008 bekend de divisie Business Solutions, de laatste resterende tak van zijn bedrijfsonderdeel BAS, te verkopen aan TSS (Total Specific Solutions). Dat is het bedrijf van de Friese ict-miljonair Rinse Strikwerda. Eerder verkocht Getronics vier divisies van dit bedrijfsonderdeel aan Capgemini. Achthonderd medewerkers verhuisden mee naar de nieuwe eigenaar.

De twee onderdelen van Business Solutions kregen de naam PinkRoccade Healthcare en Local Government. De naam PinkRoccade is eigendom van KPN, maar het eeuwige gebruiksrecht werd doorverkocht aan TSS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3026091). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.