Managed hosting door True

India wordt wereldwijd R&D-centrum voor BMC Software

 

Met een nieuw ontwikkelingscentrum in Puna wordt India goed voor 80% van de R&D-capaciteit.

BMC Software, leverancier van oplossingen op het gebied van enterprise systems management, heeft plannen bekendgemaakt om van India het internationale middelpunt van Research en Development te maken voor de onlangs aangekochte Magic Solutions-divisie. Magic maakt, als leverancier van helpdesk-software en aanverwante systemen voor het klein- en middenbedrijf, onderdeel uit van de Remedy-activiteiten van BMC. Meer dan 80 procent van alle inspanningen op het gebied van R&D voor Magic Solutions zal in de toekomst worden aangestuurd vanuit het ontwikkelingscentrum in Puna, waar BMC ook op het gebied van investeringen en support nieuwe accenten gaat leggen.

BMC Software nam Magic Solutions in februari 2004 over van Network Associates en als gevolg van deze inmiddels afgeronde overname heeft BMC Software nu het meest brede en complete aanbod van systemen voor beheer van IT-services momenteel op de markt beschikbaar. De via internet functionerende oplossingen voor servicebeheer van Magic Solutions zijn met name gericht op het midden- en kleinbedrijf en vormen daarmee de perfecte aanvulling op de bestaande Remedy-systemen waarmee BMC primair de markt van grotere organisaties bedient.

‘Door de aankoop van Magic Solutions zijn wij nu in staat organisaties van elke omvang marktleidende oplossingen te bieden voor het beheer van IT-services, die bovendien mee kunnen groeien met de onderneming en aan te passen zijn aan veranderende behoeften,’ aldus Jim Grant, vice president en general manager van de Remedy business unit van BMC Software.

‘Voor het fiscale jaar 2005 hebben wij bijzonder ambitieuze groeiplannen voor de Magic-productlijn. Wij willen doorgroeien naar 20.000 klanten en wij zijn van plan fors te investeren in R&D-capaciteit, zodat wij onze nieuwe producten sneller op de markt kunnen brengen met behoud van innovatief vermogen en technische kwaliteit.’

Het internationale ontwikkelingscentrum van BMC in het Indische Puna werd in augustus 2001 geopend. Momenteel zijn er meer dan 450 mensen werkzaam die verantwoordelijk zijn voor productontwikkeling, tests en klantenservice. Het is de bedoeling dat dit personeelsbestand de komende twaalf maanden met nog eens 200 nieuwe medewerkers wordt uitgebreid. Met het oog op deze uitbreiding, waarbij hoge eisen worden gesteld aan de professionele vaardigheden van medewerkers, zijn de beloningsvoorwaarden gelijkgetrokken met internationale normen.

Dan Barnea, senior vice president R&D bij BMC Software, maakte tevens de totstandkoming bekend van een internationaal strategisch partnerschap met Wipro Technologies, een van de sneller groeiende organisaties ter wereld op het gebied van softwareservices en consultatie. Onder de bepalingen van de overeenkomst die in het kader van deze samenwerking is gesloten, gaat Wipro de System Integrator-services en de CONTROL-SA-productsuite aanbieden als onderdeel van de eigen enterprise solutions. Binnen dit nieuwe partnerschap kunnen Wipro en BMC Software gezamenlijk een zeer complete veiligheidsoplossing aanbieden die voorziet in software en services.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/302398). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.