Managed hosting door True

Mislukt ICT-project kost Van Lanschot 55 miljoen

 

Bankier Van Lanschot schrijft 55 miljoen euro af op de modernisering van de ict-omgeving. Hierbij moeten de backofficesystemen en een aantal applicaties worden vervangen. De bank schreef eind 2008 al 20,5 miljoen euro op het project af. Over de eerste helft van 2009 werd nog eens 34,5 miljoen euro afgeschreven.

Van Lanschot bankiers startte vier jaar geleden een project om de backofficesystemen en een aantal applicaties te vervangen. De bank heeft nog mainframes in gebruik. Een deel van de geplande vervanging is inmiddels uitgevoerd. Zo werkt de bank nu met Siebel CRM, staat er een nieuw managementinformatiesysteem en is de applicatie voor internetbankieren vervangen. Ook is de infrastructuur gedeeltelijk vervangen.

De bank onderzocht begin dit jaar of de modernisering van de ict-omgeving kon worden uitgesteld. 'De huidige systemen blijken toekomstvaster dan gedacht', zegt een woordvoerder van de bank. Het bedrijf besloot de rest van het project uit te stellen. De woordvoerder kan niet aangeven om welke delen het gaat.

Vijf miljoen
Volgens de woordvoerder staat het project nog voor een waarde van vijf miljoen euro in de boeken. Dat bedrag hangt samen met een nieuw effectenordersysteem. Hij gaat er van uit dat dit bedrag niet wordt afgeschreven en dat de implementatie in de tweede helft van 2009 gewoon door gaat.

De uitgestelde vervanging zou geen gevolgen hebben de lopende bedrijfsvoering. 'Het huidige systeem blijft draaien. We hebben vooral vernieuwingen doorgevoerd van systemen die in direct contact staan met de klant.'

De bank sloot vorig jaar een groot outsourcingscontract met IBM en Accenture. Volgens de woordvoerder staat dit uitbestedingscontract los van de uitgestelde ict-investeringen. Accenture neemt het ontwikkelen en beheren van applicaties over. IBM wordt verantwoordelijk voor het leveren van infrastructuurdiensten. Beide contracten hebben een looptijd van zeven jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3020701). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.