Managed hosting door True

Imtech ICT scoort matig in Nederland

 

Ict-dienstverlener Imtech ICT heeft last van teruglopende resultaten in Nederland en Duitsland, blijkt uit de halfjaarjaarcijfers die het Goudse moederbedrijf Imtech heeft gepubliceerd. 'We voelen net als onze concurrenten wel wat druk op deze markten', vertelt de woordvoerder van het bedrijf. 'Er is minder vraag naar ict-projecten.' De dalende omzet wordt grotendeels gecompenseerd door ict-activiteiten in landen als België, Zwitserland en Oostenrijk.

Het bedrijfsonderdeel waarin Imtech zijn ict-werkzaamheden heeft ondergebracht (ICT, Traffic & Marine) boekte het eerste halfjaar van 2009 een brutowinst van 34 miljoen euro bij een omzet van 539 miljoen. Dat is bijna 27 procent van de totale omzet van het concern. Dat de winst van 34 miljoen euro bijna 5 procent hoger is dan in dezelfde periode van vorig jaar, is vooral te danken aan de activiteiten in de verkeers- en zeevaartsectoren en minder aan ict-werk. De onderneming geeft geen verdere uitsplitsing naar ict-werkzaamheden in combinatie met regio's.

Niet slecht
Volgens de woordvoerder doet de ict-tak van technische dienstverlener Imtech het in Nederland niet eens zo slecht. Hij vertelt dat er vooral vraag is naar oplossingen voor ict-netwerken en communicatie, business intelligence en embedded software. De stabiele vraag naar dergelijke software die wordt ingebouwd in technisch specialistische apparatuur, is volgens de voorlichter opmerkelijk. De waarde van ict-uitbestedingsprojecten neemt af, maar deze projecten vormen een relatief klein deel van de bedrijfsvoering, aldus de woordvoerder.

Overheid en onderwijs zijn de twee sectoren waarin Imtech ICT tegenwoordig veel nieuw werk vindt. De orderportefeuille is volgens de woordvoerder de komende maanden nog goed gevuld. Het bedrijf houdt dan ook vast aan zijn eerder gestelde doel om in 2012 een totale bedrijfsomzet van 5 miljard euro te draaien. In 2008 bedroeg de jaaromzet nog 3,8 miljard euro en in het eerste halfjaar van 2009 werd ruim 2 miljard euro omgezet.

Medewerkers
Bij Imtech ICT Nederland werken 850 mensen. Wereldwijd heeft dit bedrijfsonderdeel achtduizend medewerkers. Het gehele bedrijf Imtech heeft 22.500 mensen in dienst. Het hoofdkantoor staat in Gouda.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3019995). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.