Managed hosting door True

DSM boekt 23 miljoen af op ICT-projecten

 

Chemieconcern DSM schreef het afgelopen tweede kwartaal 23 miljoen euro af op ict-projecten. Na belastingen werd de afboeking 19 miljoen euro. Het chemieconcern wil niet zeggen om welke ict-projecten het gaat. 'Het is puur een boekhoudkundige afschrijving. Ik kan niet zeggen of het om Nederlandse of internationale projecten gaat', zegt een woordvoerder van DSM. De projecten zijn volledig afgeboekt, het chemieconcern weet geen nieuwe startdatum.

In de kwartaalcijfers schrijft het chemieconcern dat de ict-projecten voorlopig zijn stilgelegd. Tijdens een analistenbijeenkomst zei financieel directeur Rolf-Dieter Schwalb dat de projecten in de toekomst worden voortgezet. Hij kan echter geen nieuwe startdatum geven. De projecten zijn volledig afgeschreven. 'Om de kosten van de onderneming te verlagen hebben wij besloten om projecten te staken. De reeds gedane investeringen schrijven we af,' aldus de cfo.

DSM hoopt dat de investering niet volledig verloren is. 'Mochten we de projecten opnieuw starten dan proberen we zoveel als mogelijk is te hergebruiken. Maar we moeten voorzichtig zijn', zegt Schwalb. Een eventuele doorstart komt volgens Schwalb pas in beeld wanneer het duidelijk beter gaat met de economie.

Nieuwe projecten
In het jaarverslag over 2008 schrijft het chemieconcern enkele nieuwe projecten te zijn gestart. Het gaat om projecten om de samenwerking en communicatie tussen interne partijen te versterken, verbetering van het klantrelatiebeheersysteem en het verkoopmanagementsysteem en programma's om het energieverbruik te verminderen.

Het chemieconcern breidde onlangs met ict-dienstverlener Atos Origin een nutscontract voor SAP-applicaties uit. De dienstverlener is nu ook verantwoordelijk voor documentbeheersystemen, samenwerkingssoftware en webtoepassingen.

Daarnaast verlengde DSM eind dit jaar het contract met Getronics voor werkplekbeheer niet. Het nieuwe servicemodel van het chemieconcern zou niet aansluiten bij de strategie en filosofie van de dienstverlener. Getronics richt zich alleen nog op standaard werkplekdienstverlening. Sinds januari van dit jaar verzorgt EDS het werkplekbeheer bij het chemieconcern.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3017636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.