Managed hosting door True

Google neemt On2 over

 

Google neemt On2 over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in videotechnologie, voor 106 miljoen dollar. Met de overname wil het internetbedrijf de videokwaliteit bij zijn zoekmotor en bij YouTube verbeteren.

De overname zou in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Google heeft daarvoor wel nog de goedkeuring van de aandeelhouders van On2 en van de Amerikaanse toezichthouder nodig.

On2 Technologies met zetel in New York geldt al jaren als de specialist voor het coderen en comprimeren van videosignalen. Klanten van het bedrijf zijn onder meer Nokia, Sony en Adobe Systems. "De kosten voor de noodzakelijke bandbreedte op YouTube liggen hoog en dus kan de compressietechnologie helpen om die bandbreedte te verminderen", verklaart een analist de overname. Door de knowhow over te nemen kan Google deze technologie zelf toepassen, maar ze ook verkopen aan anderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3015953). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.