Managed hosting door True

Matige kwartaalcijfers voor Ingram en Arrow

 

Ingram Micro en Arrow zagen hun omzet het afgelopen tweede kwartaal flink dalen. Ingram's omzet ging 25 procent naar beneden. Arrow's omzet zakte met 22 procent. Beide bedrijven blijven wel winstgevend.

Ingram Micro' omzet was 6,58 miljard dollar. In 2008 was dat 8,82 miljard dollar. De winst daalde van 59 miljoen dollar naar 25 miljoen dollar. De omzetdaling was het grootst in Europa: er werd een daling geboekt van 32 procent. Ceo Greg Spierkel zegt de komende maanden te werken om marktaandeel terug te pakken.

Arrow 

Arrow Electronics zag zijn omzet dalen van 4,3 miljard dollar naar 3,4 miljard dollar. De winst van Arrow zakte van 96 miljoen dollar naar 21 miljoen dollar. De omzet van Arrow werd nog wel positief beïnvloed door de overname van de Europese activiteiten van distributeur Logix dat ook actief is onder leiding van Bart van Rheenen in de Benelux. Arrow zegt de komende maanden in Europa voor 100 miljoen dollar aan kostenbesparingen te willen doorvoeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3010361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.