Managed hosting door True

Omzet Atos Origin daalt het meest in Benelux

 

In Nederland blijft Atos Origin het minder goed doen dan in andere landen waar de dienstverlener actief is. De winst van Atos Origin Benelux daalde in het eerste halfjaar van 2009 met bijna 28 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008 tot 34,4 miljoen euro.

De omzet daalde in de Benelux in dezelfde periode met 11 procent naar 517 miljoen euro. Vooral de omzet van de divisies Systems Integration en Consulting daalde. De divisie Systems Integration daalde in de Benelux met 19,1 procent vergeleken met een wereldwijde daling van 9,3 procent. De dienstverlener wijt de afnemende omzet aan uitgestelde investeringen en aankoopbeslissingen.

Wereldwijd draaide de ict-dienstverlener het afgelopen halfjaar een omzet van 2,5 miljard euro. Dat is een lichte daling van 2,4 procent vergeleken met een jaar eerder. De winst daalde met 3,1 procent naar 118 miljoen euro. De dienstverlener zegt de redelijke resultaten te danken aan het zogenoemde TOP-programma. Dit plan bestaat uit maatregelen die de winstmarges moeten verbeteren door efficiënter te werken en door de organisatie te globaliseren. Zo zouden de reiskosten 23 procent zijn gedaald en de diverse huurlasten 17 procent lager zijn dan het eerste halfjaar van 2008.

Achterblijven
De Benelux doet het al langere tijd minder dan de rest. Het eerste kwartaal van dit jaar was al duidelijk dat de Nederlandse tak achterbleef bij de rest. In 2008 kende Atos Origin Nederland over 2008 als enige landenorganisatie een daling van de omzet ten opzichte van 2007. Het jaar werd er afgesloten met een omzet van 1,06 miljard euro, een daling van 1,6 procent. In de overige regio's binnen het concern groeide de omzet. Bovendien leverden de Nederlandse activiteiten het concern in 2008 ruim 30 procent minder winst op dan een jaar eerder.

De Atos Origin-groep heeft vestigingen in heel Europa. De landorganisaties zijn heterogeen en hun bedrijfsresultaten daardoor verschillend. In de Benelux daalde de omzet het hardst. Vooral in het Verenigd Koninkrijk groeit de omzet sterk, in het afgelopen halfjaar met 6,4 procent. Frankrijk, voor oorsprong de grootste markt voor de ict-dienstverlener, daalde met 2 procent. In Duitsland daalde de winst sneller dan in de Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3006656). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.