Managed hosting door True

Time Warner koopt belang in AOL terug van Google

 

Het Amerikaanse mediabedrijf Time Warner heeft zijn belang van 5 procent in internetdochter AOL teruggekocht van Google voor 283 miljoen dollar. Internetgigant Google betaalde in 2005 1 miljard dollar en verliest dus door de verkoop ruim 727 miljoen dollar.

In 2008 schreef Google nog 726 miljoen dollar af op het belang in AOL. Ten tijde van de verkoop in 2005 was AOL, toen een divisie van Time Warner, 20 miljard dollar waard. Door de verkoop, die al dateert van 8 juli, wordt de waarde van internetdochter AOL nu geschat op 5,66 miljard dollar.

Time Warner kondigde eind mei aan dat het bedrijf voor het einde van het jaar AOL naar de beurs brengt. De aandelen van AOL worden verdeeld onder de aandeelhouders van Time Warner. Het mediabedrijf zal dus niets overhouden van de operatie. Een scheiding "is de beste oplossing" voor beide bedrijven, zei topman Jeff Bewkes.

Time Warner kocht het vroegere America Online in 2000 op het hoogtepunt van de internetzeepbel voor 165 miljard dollar. In ruil kregen de aandeelhouders van AOL met 55 procent van de aandelen bovendien een meerderheid in het nieuwe fusiebedrijf.

Maar de overname draaide uit op een ramp nadat de zeepbel uiteenspatte. Sinds 2002 moest het fusiebedrijf massale afwaarderingen op AOL boeken. Over 2002 slikte het bedrijf een verlies van 99 miljard dollar. In 2003 werd de naamsverandering in AOL Time Warner dan ook tenietgedaan. Tot op heden blijven de internetactiviteiten verlieslatend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3006633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.