Managed hosting door True

Zakelijke dienstverleners blijven somber

 

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

De ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn ook in juli pessimistisch. Per saldo verwacht 25 procent van hen een lagere omzet te behalen in de komende drie maanden. Hoewel dit saldo iets minder negatief is dan dat in juni, is het aantal ondernemers dat een afname van de toekomstige omzet verwacht nog altijd veel groter dan het aantal dat een toename voorziet. Per saldo 29 procent van de ondernemers gaf aan dat de in de afgelopen drie maanden behaalde omzet is afgenomen.

Dit meldt het CBS. De zakelijke dienstverleners oordeelden in juli uiterst negatief over de werkgelegenheid in hun branche. Per saldo verwachtte 38 procent van hen dat de personeelssterkte de komende drie maanden zal afnemen. De ondernemers zijn sinds het CBS in de jaren negentig met de metingen begon niet zo somber geweest. Per saldo gaf 44 procent van de ondernemers aan dat de personeelssterkte in de afgelopen drie maanden afnam. Ook op dit punt waren ondernemers niet eerder zo negatief.

Het oordeel van de ondernemers over het economisch klimaat in de afgelopen drie maanden was in juli duidelijk negatiever dan in juni. In de twee voorgaande maanden verbeterde de stemming juist. Vooral architectenbureaus en schoonmaakbedrijven dachten in juli negatiever over het economisch klimaat.

Het percentage zakelijke dienstverleners dat belemmeringen ondervond bij de zakelijke activiteiten als gevolg van onvoldoende vraag liep op van 38 in april naar 47 in juli. Financiële beperkingen werden door 9 procent van de ondernemers als belemmerend ervaren en een tekort aan arbeidskrachten door 6 procent. Deze percentages waren vrijwel gelijk aan die in april. Het percentage ondernemers dat geen belemmeringen ondervond zakte van 38 in april naar 31 in juli dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3005689). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.