Managed hosting door True

Nortel veilt groot deel van zijn mobiele divisie

 

De noodlijdende netwerkleverancier Nortel organiseert op vrijdag 24 juli een veiling waarbij een groot deel van zijn mobielenetwerktak onder de hamer komt. De veiling is nodig omdat meerdere partijen interesse hadden getoond in de cdma- en lte-activiteiten van de divisie.

Half juni 2009 bracht Nokia Siemens Networks (NSN) daarop een bod van 650 miljoen dollar uit. Naderhand meldde zich ook investeringsmaatschappij Matlin Patterson als gegadigde. Het bedrijf bood 75 miljoen dollar meer dan NSN. Inmiddels heeft branchegenoot Ericsson een bod uitgebracht dat nog eens vijf miljoen hoger ligt (730 miljoen dollar). Ook Research in Motion (RIM) wilde meedingen naar de cdma- en lte-activiteiten van Nortel. Volgens de directie van Nortel ging  RIM echter niet akkoord met de voorwaarden voor de veiling.

Cdma is een standaard voor mobiele telefonie die voornamelijk in Noord-Amerika veel wordt gebruikt. Naar eigen zeggen is Nortel de op een na grootste leverancier van cdma-infrastructuren in de wereld. Lte (long-term evolution) is een mobielebreedbandtechnologie die nu nog in de kinderschoenen staat, maar waarin Nortel flink heeft geïnvesteerd. Het bedrijf nam de afgelopen maanden succesvolle proeven met het opzetten en in stand houden van lte-verbindingen vanuit voortrazende auto's.

Ontmanteling
Het in surseance verkerende Nortel zoekt al enige tijd naar kopers voor al zijn bedrijfsonderdelen. Het besluit tot ontmanteling van het bedrijf is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging van het verlies van het jaar daarvoor. Momenteel werken ongeveer 30.000 mensen bij het bedrijf.

Half juli 2009 werd bekend dat Nortel zijn zakelijke dienstverleningsdivisie Enterprise Solutions verkoopt aan Avaya. Na de veiling van 24 juli bestaat Nortel nog uit de divisie Carrier Networks (alleen de gsm- en umts-activiteiten en niet de cdma- en lte-activiteiten), Metro Ethernet Networks en Global Services. Deze onderdelen hoopt de fabrikant voor oktober 2009 ook van de hand te doen. Bovendien zijn de Canadezen voor een kleine meerderheid eigenaar van joint venture LG-Nortel. Nortel wil af van zijn aandeel in deze telecomhardwareleverancier. Al in februari 2009 verkocht Nortel zijn applicatie delivery divisie aan het Israëlische bedrijf Radware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3002635). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.