Managed hosting door True

Cheops neemt Belgische IT-diensten van SCC over

 

Belgisch IT-dienstenbedrijf Cheops Technology heeft een exclusief samenwerkingsakkoord ondertekend met SCC als Belgische Partner van het Global Partner-netwerk van SCC. In dit kader neemt Cheops de Belgische IT-dienstenactiviteiten van SCC Belgium over.

SCC Belgium maakt deel uit van het Engelse SCH (Specialist Computer Holdings plc.), één van de grootste Europese IT-groepen met een omzet van 3,5 miljard euro en ruim 7.000 medewerkers. 20 medewerkers van SCC Belgium die nu vanuit Mechelen werken, verhuizen naar de kantoren van Cheops in Edegem. De omzet van Cheops stijgt door deze overname van 8 miljoen euro in 2008 naar meer dan 11 miljoen euro.

Cheops concentreert zich op vier activiteiten: Systeemintegratie, Managed Services, Managed Hosting en IT Consulting. Het bedrijf formuleerde ambitieuze doelstellingen in haar strategisch bedrijfsplan genaamd ‘Focus 2014'. Cheops wil tegen 2014 een onbetwiste referentiespeler zijn op de Belgische IT-dienstenmarkt binnen het domein van netwerk- en systeemintegratie, met een omzet van 20 miljoen euro.

SCH heeft de voorbije 9 jaren voortdurend geïnvesteerd in haar Belgische dienstenactiviteiten en neemt nu de strategische beslissing deze activiteiten over te dragen aan Cheops, wat de rendabiliteit van de groep positief zal beïnvloeden. SCC en Cheops zullen in partnership samenwerken om hun internationale activiteiten verder uit te bouwen en SCC blijft haar supply chain producten en commodity services in België aanbieden via haar logistiek in de Benelux.

"Deze samenwerking en overname is voor ons een opportuniteit", aldus Filip Goos, Managing Director van Cheops. "Wij wensen immers verder te groeien binnen ons domein dat grotendeels overlapt met de activiteiten van SCC in België. Het is voor ons bovendien een duidelijke versterking van onze internationale capaciteiten. Als Global Partner van SCC voor België, zullen we op hen beroep doen voor internationale projecten, net zoals zij op ons beroep zullen doen voor lokale capaciteiten. We hebben ambitieuze doelstellingen gesteld tegen 2014. De extra competenties van onze nieuwe collega's zijn meer dan welkom", besluit Goos nog.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3002543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.