Managed hosting door True

Nortel verkoopt enterprise-tak aan Avaya

 

Netwerkleverancier Avaya neemt voor 475 miljoen dollar de divisie Enterprise Solutions van noodlijdende branchegenoot Nortel over. Door deze overname raakt Nortel in een maand tijd meer dan de helft van zijn omzet kwijt. In juni 2009 verkocht het Canadese bedrijf voor 650 miljoen dollar een groot deel van zijn mobielenetwerktak aan Nokia Siemens Networks. De resterende divisie hoopt de onderneming voor oktober van de hand te doen.

Enterprise Solutions is de divisie die telefoonsystemen levert aan zakelijke klanten. In 2008 was het onderdeel goed voor 20 procent van de bedrijfsomzet, maar draaide 75 miljoen dollar verlies. Avaya had er, net als concurrent Siemens Enterprise Communications, al in het voorjaar van 2009 een bod op uitgebracht, maar wist niet eerder tot overeenstemming te komen. Eind juni 2009 werden de grootste klanten van Nortel Enterprise Solutions alsnog ingelicht over de op handen zijnde  overname door Avaya.

Het in surseance verkerende Nortel zoekt al enige tijd naar kopers voor al zijn bedrijfsonderdelen. Het besluit tot ontmanteling van het bedrijf is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging van het verlies van het jaar daarvoor. Momenteel werken ongeveer 30.000 mensen bij het bedrijf.

Voor oktober
Na de overname van Enterprise Solutions door Avaya bestaat Nortel nog uit de divisie Carrier Networks (alleen de gsm- en umts-activiteiten en niet de cdma- en lte-activiteiten, die aan Nokia Siemens Networks zijn verkocht), Metro Ethernet Networks en Global Services. Deze onderdelen hoopt de fabrikant voor oktober 2009 ook van de hand te doen. Bovendien zijn de Canadezen voor een kleine meerderheid eigenaar van joint venture LG-Nortel. Nortel wil af van zijn aandeel in deze telecomhardwareleverancier. Al in februari 2009 verkocht Nortel zijn applicatie delivery divisie aan het Israëlische bedrijf Radware.

De onderdelen die Nortel verkoopt aan Avaya betreffen alle verkoopactiviteiten aan zakelijke klanten, alsmede de tak voor overheidsdienstverlening en Nortel Diamondware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2999056). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.