Managed hosting door True

Aandeelhouders Sun akkoord met overname

 

Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Sun Microsystems heeft ingestemd met de overname door softwareleverancier Oracle. Bij elkaar vertegenwoordigen zij 62 procent van de uitstaande aandelen. Nu de aandeelhouders hebben ingestemd, kunnen alleen de mededingingsautoriteiten nog roet in het eten gooien.

Oracle betaalt per aandeel een bedrag van 9,50 dollar. In totaal waardeert het bedrijf de hardwareleverancier daarmee op ongeveer 7,4 miljard dollar. Na aftrek van schulden en lasten blijft daarvan ongeveer 5,6 miljard dollar over. Deze deal, die op 20 april 2009 werd bekendgemaakt, verraste veel partijen. Concurrent IBM zou amper maand eerder nog interesse in Sun hebben getoond, hoewel deskundigen te veel overlap tussen IBM en Sun zagen.

Dat uiteindelijk toch Oracle met de buit er vandoor gaat, vinden velen logischer. De leverancier van bedrijfssoftware krijgt in een klap voet aan de grond in de wereld van hardware. Sun Microsystems is fabrikant voor veel producten op het gebied van storage, servers en netwerkapparatuur. Verschillende Computable-experts uit het topic Ict-branche vinden de overname van Sun Microsystems een logische stap van Oracle.

Het is nog onduidelijk wanneer de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring aan de overname geven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2997275). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.