Managed hosting door True

'Software AG koopt IDS Scheer om consultancy'

 

Hoewel zijn softwareplatform Aris veel wordt gebruikt in de markt voor business process management (bpm), is het voornamelijk de bpm-dienstverlening die IDS Scheer een aantrekkelijke overnamekandidaat maakt voor Software AG. Dat vindt onder meer analist Stefan Ried van onderzoeksbureau Forrester.

IDS Scheer is volgens de analist in eerste instantie een adviesbureau en pas daarna leverancier van het populaire Aris-platform. 'Slechts 19 procent van de licentie- en onderhoudsomzet haalt het bedrijf uit zijn eigen softwareproducten', licht Ried toe. De rest komt van consultancydiensten, vooral op het gebied van SAP-, Oracle- en Microsoft-implementatie. Bij traditionele softwareleveranciers, ook Software AG, wordt de omzet voor ongeveer driekwart gegenereerd met de verkoop van licenties en onderhoud van hun eigen softwareproducten, meldt Ried.

Software AG probeert al tijden zijn adviesdiensten uit te breiden en kan door de overname van IDS Scheer zijn slag slaan, beredeneert de analist. Computable-expert en chief architect Benelux John DesJardins van Software AG deelt deze mening. 'De adviesexpertise van IDS Scheer zal Software AG in staat stellen om de marktpenetratie van haar eigen producten in industriespecifieke en grote projecten te verhogen.' Volgens hem hoopt zijn bedrijf met de overname onder meer  te groeien door de 'gespecialiseerde expertise van IDS Scheer op het gebied van consultancy'.

Verticaal
Forrester-analist Ried verwacht zelfs dat de consultancydiensten van Software AG bij de veel grotere dienstverleningstak van IDS Scheer wordt ondergebracht. Die tak is verticaal ingedeeld in twintig verschillende sectoren, iets wat Software AG maar niet wil lukken. Door de overname krijgt de horizontaal georiënteerde softwareleverancier Software AG dus de verticaal georiënteerde dienstverlener IDS Scheer en zijn populaire bpm-platform Aris in huis.

Op 14 juli werd bekend dat Software AG tussen de 482 en 487 miljoen euro neerlegt voor de overname van zijn branchegenoot IDS Scheer. De markt reageerde verrast.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2996161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.