Managed hosting door True

Personeel Ordina krijgt alleen bonus bij winst

 

Medewerkers van Ordina krijgen alleen een variabele beloning en bonus als hun werkgever het jaar afsluit met een positief bedrijfsresultaat. Het gaat dan om het maken van winst. Of dat het geval zal zijn durven analisten nog niet te zeggen. Wel is bekend dat de dienstverlener vorig jaar 81,1 miljoen euro verlies maakte. Bij de presentatie van de eerste kwartaalresultaten liet Ordina desondanks weten voor komend jaar een kleine winst te verwachten.

De omzet van Ordina daalde het eerste kwartaal met vier procent vergeleken met een jaar eerder. Adriaan Meij van AME Research verwacht een omzetdaling over het hele jaar, zodat de dienstverlener sterk op winst moet sturen. Het bedrijf gaf onlangs nieuwe aandelen uit en sloot een lening af. 'De solvabiliteit was eind 2008 terugvallen tot 35 procent. Ordina heeft met deze maatregelen een stevige financiële buffer voor slechtere tijden opgebouwd, maar moet wel een zeer hoge rente betalen. Ik verwacht in 2009 een omzetdaling zodat het bedrijf zeer sterk moet sturen om de winstgevendheid van de omzet te verbeteren.' Het aanpassen van de bonusregeling is een van de maatregelen, denkt Van der Meij.

Drempel
Peter Vermeulen, analist van IDC, vindt het lastig te voorspellen of het bedrijf dit jaar winst gaat maken. De dienstverlener hanteert een drempel die eerst gepasseerd moet zijn, voordat een bonus wordt uitgekeerd. Volgens Vermeulen is deze drempel niet ongebruikelijk. 'De doelstellingen dienen echter wel realiseerbaar te zijn, ook in moeilijke tijden. Indien dit niet het geval is en het realiseren van de drempel uit het zicht raakt, is er namelijk weinig reden voor individuele medewerkers om zich op wat voor manier dan ook in te zetten.'

De dienstverlener paste onlangs zijn bonusregeling aan. Volgens het bedrijf 'ademde' de oude regeling niet voldoende mee met de markt. Of een werknemer een bonus kreeg, hing niet af van winst of verlies. Dat is nu aangepast.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2996145). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.