Managed hosting door True

Ctac verwacht lichte winst over eerste halfjaar 2009

 

ICT-service provider Ctac zal het tweede kwartaal van 2009 naar verwachting afsluiten met een bedrijfsresultaat rondom break-even.

Hierdoor zal het nettoresultaat over het eerste halfjaar 2009 naar verwachting licht positief zijn. In het eerste kwartaal 2009 realiseerde Ctac een operationele marge (EBIT) van 4,5%. In het tweede kwartaal stonden omzet en resultaten verder onder druk. Dit komt tot uitdrukking in een lagere bezettingsgraad en lagere marges op projecten.
Bart Hogendoorn, CEO van Ctac: "De marktomstandigheden zijn uitdagend en ik verwacht dat dit minimaal de rest van het jaar zo zal blijven. We zien dat onder invloed van de huidige economische omstandigheden projecten vaker worden uitgesteld. Ook in de huidige lastige omstandigheden hebben we baat bij onze ondernemende en pragmatische aanpak en onze gedegen kennis van specifieke branches. Er is dan ook geen aanleiding om onze strategie te wijzigen. De tweede helft van 2009 zullen we ons richten op verdere verbetering van de efficiency van de bedrijfsvoering en de kwaliteit van onze diensten."
Gedurende het eerste halfjaar is de operationele slagkracht vergroot door optimalisatie van de samenwerking tussen de divisies van Ctac. Veel aandacht is daarbij besteed aan resourceplanning en sales coördinatie. Daarnaast heeft een sterke nadruk op beheersing van het werkkapitaal gelegen en het verlagen van de operationele kosten.
Ctac zal de ontwikkelingen bij haar operaties nauwgezet blijven volgen en afhankelijk van de impact van de recessie op de vraagontwikkeling de organisatie indien nodig verder aanpassen.
Op 27 augustus 2009 voorbeurs maakt Ctac de halfjaarcijfers over 2009 bekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2993932). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.