Managed hosting door True

EMC zet nieuwe softwaredivisie op

 

Opslagleverancier EMC voegt Legato, Documentum en Open Software samen in de nieuwe EMC Software Group. Het recent geacquireerde VMWare blijft zelfstandig.

De EMC Software Group, komt onder gezamenlijke aansturing van executive vice presidents David De Walt en Mark Lewis. VMWare blijft als zelfstandige dochteronderneming actief en zal ook samen blijven werken met concurrenten van EMC. Met de aangescherpte aandacht voor het softwaredeel van haar oplossingen richt EMC echter duidelijk de pijlen op het marktaandeel van concurrent Veritas Software, aldus De Walt. ‘We moeten Veritas verslaan, en dat doen we ook. Ik heb al naalden in mijn Gary Bloom-pop [CEO van Veritas, red.] gestoken,’ voegt hij er schertsend aan toe.
Gedurende de afgelopen jaren heeft EMC een tiental softwarebedrijven overgenomen. Door de bloeiende softwareactiviteiten samen te voegen, creëert de opslagleverancier in feite een softwareorganisatie met een omzet van 1,5 miljard dollar en 4000 medewerkers, inclusief ruim 1600 ontwikkelaars.
De directieleden van EMC onthulden die nieuwe softwaredivisie tijdens een bijeenkomst met analisten in New York. Volgens Joe Tucci, CEO van EMC, wordt de divisie verantwoordelijk voor het aanjagen van omzetgroei en winstgevendheid. Hij voorspelde dat EMC in 2004 een winst van 850 miljoen dollar zal behalen op een omzet van 8,1 miljard dollar. Daarvan zal software een groter deel uitmaken dan hardware, aldus Tucci.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/299201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.