Managed hosting door True

Samenwerking BWise en Tauw

 

Samenwerken

BWise, speler op het gebied van governance, risk en compliance (GRC) software oplossingen en Tauw Group, engineers en consultants gespecialiseerd in het verbeteren en managen van milieuvraagstukken, infrastructuur en ruimtelijke ontwikkelingen, hebben aangekondigd hun oplossingen en services te bundelen in een samenwerkingsverband.

Samen kunnen Tauw Group en BWise grotere organisaties helpen om hun VGM risico- en compliancemanagement te realiseren. Veel, internationale klanten vertrouwen al dagelijks op de BWise-oplossing voor hun GRC uitdagingen. Tauw Group vult BWise perfect aan op het gebied van VGM compliance en risk management door hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van VGM-due diligence en compliancemanagement projecten.

Klimaatveranderingen, milieuvervuiling, schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en de veiligheid en gezondheid van mensen zijn de voornaamste issues van dit moment. Het gevolg hiervan is dat bedrijven steeds meer verantwoording moeten en willen afleggen aan hun stakeholders. VGM-compliance (http://www.bwise.com/grc-challenges/health-environment-safety) wordt ook wel HSE-compliance (http://www.bwise.nl/uitdagingen/hse-management) genoemd. HSE staat voor Health, Safety en Environment. VGM-compliance en risk management (http://www.bwise.nl/uitdagingen/enterprise-risk) vragen om adequate audits, monitoring, evaluatie en verslaglegging. De samenwerking stelt elk type bedrijf in staat om VGM-risico's te verminderen op het niet-naleven van de VGM-voorschriften op corporate, site-, bedrijfsonderdeel- en zelfs op gebouwniveau.

Pieter Heinstra van Tauw Group Corporate Services: "Industrieën met vele productiesites hebben moeite om overzicht te hebben en te houden over al hun HSE- of VGM-vergunningen en -standaarden én om compliant te zijn met al de complexe voorschriften waaruit de vergunningen zijn opgebouwd. Het nalopen van deze verplichtingen en rapporteren hierover wordt door onze gezamenlijk ontwikkelde VGM-template vereenvoudigd. Ook voorzien wij in een duidelijk VGM-risicoregister met ingebouwde questionnaires. Wij adviseren en begeleiden bedrijven ook bij hun site VGM-audits én bij het uitwerken in financiële corporate business consequenties".

Volgens Robert Pijselman, CEO bij BWise, "We zien organisaties worstelen om zowel op corporate als op continental en locaal niveau volledig geïnformeerd te zijn over alle milieu- en veiligheidsregelgevingen en het aantoonbaar daaraan voldoen. Met het BWise platform kunnen klanten alle VGM-risico- en compliance gerelateerde informatie verzamelen en dit consolideren naar corporate niveau. Tauw Group is expert in het ondersteunen van organisaties bij de ontwikkeling van een VGM management framework. We zijn erg trots op deze samenwerking, het biedt ons de mogelijkheid klanten een nog breder GRC platform te bieden".

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2989561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.