Managed hosting door True

Koninklijke Landmacht geeft Imtech flinke order

 

Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het (in combinatie) opdracht heeft gekregen voor alle technische oplossingen in het nieuw te bouwen hoofdkwartier van de Nederlandse Koninklijke Landmacht. De opdracht vertegenwoordigt voor Imtech een waarde van bijna 30 miljoen euro.

Het nieuwe hoofdkwartier van de Nederlandse Koninklijke Landmacht wordt gevestigd op het bestaande terrein van de Kromhout Kazerne in Utrecht. Het project komt voort uit het besluit van het Nederlandse ministerie van Defensie om de staf van het Commando Landstrijdkrachten op dit terrein te centraliseren. Tevens worden hier diverse andere Defensie-onderdelen gevestigd, waaronder het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. Er komen in totaal circa 3.000 defensiemedewerkers te werken.

112.000m² duurzame vloeroppervlakte
Opdrachtgever is het consortium 'Komfort', een PPS-consortium (Publiek Private Samenwerking) bestaande uit Ballast Nedam, Strukton en John Laing. In een separate v.o.f. (ICK, 'Installatie Combinatie Komfort') hebben Imtech (penvoerder) en TBI Techniek, de totale verantwoording voor de realisatie van alle duurzame elektrotechnische en werktuigkundige oplossingen en hiermee samenhangende technische systemen en installaties. De totale opdracht voor ICK vertegenwoordigt een waarde van bijna 60 miljoen euro. In totaal gaat het om circa 112.000m² duurzame vloeroppervlakte verdeeld over vijf kantoorgebouwen (met een totale bruto vloeroppervlakte van circa 78.000m²), diverse gebouwen (14.000m²) voor sport-, gezondheid- en vergaderfaciliteiten, alsmede de legering van ongeveer 150 medewerkers en een parkeergarage (20.000m²) voor circa 1.000 auto's en 50 motoren. De maximale bouwhoogte op het 19 hectare grote terrein bedraagt 17 meter, waardoor in combinatie met vele natuurlijke zones een aantrekkelijk groen landschapsmilieu ontstaat. Het stedenbouwkundig concept en landschapsontwerp zijn afkomstig van Karres en Brands landschapsarchitecten, terwijl Meyer en Van Schooten Architecten voor het ontwerp van de gebouwen en het interieur verantwoordelijk is.

Hightech én duurzaam
De technische oplossingen van Imtech en TBI Techniek voorzien in een hightech beveiliging en tal van duurzame keuzes, waaronder geavanceerde warmtekrachttechnologie, opslag van warmte of koude ten behoeve van respectievelijk verwarming of koeling, duurzame lucht- en klimaattechnologie en duurzame 'groene' daken met milieuvriendelijke riolering.

Oplevering eind 2011
Op 20 maart jl. sloeg staatssecretaris Jack de Vries van Defensie de eerste paal voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier. De bouw van de initiële 2.000 werkplekken wordt naar verwachting eind 2010 afgerond, het totale project zal naar verwachting eind 2011 worden opgeleverd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2985075). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.