Managed hosting door True

Google dacht dat zoektocht Jackson 'cyberaanval' was

 

Internetgigant Google dacht aanvankelijk dat de piek in zoekopdrachten naar Michael Jackson een georkestreerde internetaanval was. Daarom was er een half uur lang een foutmelding te zien.

Na het overlijden van Michael Jackson vorige week, werd zijn naam massaal ingetikt op Google News. Ook mobiel werd er verwoed gezocht naar informatie over de superster. Vijf op de twintig zoekopdrachten hadden Jackson als onderwerp.

In een blogpost schrijft RJ Pittman van Google dat het aantal zoekopdrachten om 2 a.m. begon op te lopen, en dat het verkeer tegen drie uur volledig door het dak ging.

"De piek in zoekopdrachten naar Michael Jackson was zo groot dat Google News het aanvankelijk opnam als een automated attack", luidt het op de blog. Daardoor kregen heel wat mensen een pagina te zien met de boodschap 'Het spijt ons, maar uw zoekopdracht is gelijk aan een automatisch verzoek van een computervirus of spyware-applicatie. Om gebruikers te beschermen, kunnen we uw verzoek niet uitvoeren.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2983074). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.