Managed hosting door True

'Recessie raakt distributie hard'

 

Europa krijgt steeds meer harde klappen van de recessie in vergelijking met Noord-Amerika. Distributeurs lijden hieronder. Een lichtpuntje is dat bedrijven hun verouderde it-apparatuur binnenkort moeten gaan vervangen.

Dit zei Greg Spierkel, ceo van Ingram Micro op de jaarlijkse conferentie van de Global Technology Distribution Council (GTDC) in de Dockland's van Londen. Naast Ingram Micro waren er onder andere ook directieleden van Avnet, Tech Data, Bell Micro, Acetbis en Arrow aanwezig. In Londen werd er gesproken over de impact van de economische crisis op distributeurs. Spierkel zei dat de verkoop daalde en dat dit de meest hevige recessie is waar hij mee te maken had. Aan de andere kant verwacht hij dat bedrijven binnenkort toch infrastructuur moeten moderniseren, omdat er steeds meer verouderde apparatuur in de it-afdeling te vinden zijn.

Allesandro Cattani, ceo van de Italiaanse distributeur Esprinet, zegt dat de recessie veroorzaakt is door mismanagement bij banken en niet door de distributeurs. Hij zegt nauw samen te werken met zijn resellers om de crisis te overleven door samen investeringen te doen.

Distributeurs zeiden dat sommige leveranciers hen steunden, maar andere weer niet. Sommige leveranciers verlengen de betalingstermijnen om distributeurs meer lucht te geven.  Maar andere leveranciers vragen aan distributeurs om hun cash vooral in de voorraden te steken, aldus Klaus Hellmich, baas van Actebis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2982777). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.