Managed hosting door True

Volledige Windows 7 E-versie voor upgradeprijs

 

Microsoft biedt in Europa de volledige Europese versie van Windows 7 tegen de prijs van een upgrade-versie. Het is technisch namelijk niet mogelijk om te upgraden van Windows Vista inclusief Internet Explorer naar de Europese versie van Windows 7, die geen Internet Explorer bevat. De softwaremaker verkoopt in Europa het besturingsprogramma zonder browser. Daarmee hoopt het bedrijf de Europese Commissie tevreden te stellen.

Gebruikers die vanaf 26 juni 2009 een computer kopen met Windows Vista, kunnen tegen gereduceerd tarief overstappen op Windows 7 zodra het besturingsprogramma op de markt verschijnt (22 oktober). De voorwaarden en uitvoering verschillen van leverancier tot leverancier. Het programma loopt tot 31 januari 2010. De koper krijgt bij de nieuwe pc een voucher die recht geeft op Windows 7.

In een persbericht laat Microsoft weten dat de adviesverkoopprijs van het nieuwe besturingssysteem 309 euro is voor de Professional-versie en 319 voor de Ultimate-variant. Voor Home Premium betalen consumenten 199,99 euro. Bas Paumen, bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor Windows voor de zakelijke markt, denkt dat de meeste bedrijven een volume-contract hebben. Daarom betalen zij andere prijzen. Anders dan bij de vorige besturingssystemen bevat een duurdere versie alle functies van de goedkopere versies.

Tevreden stellen
Door een Europese versie op de markt te brengen zonder browser Internet Explorer lijkt Microsoft tegemoet te willen komen aan de wensen van de Europese Commissie. De softwaremaker ligt al jaren onder vuur bij de commissie. De commissie beschuldigt de browser van misbruik van de monopoliepositie.

In 2003 werd het bedrijf door de Europese Commissie schuldig bevonden en kreeg een boete opgelegd, moest Windows Media Player ontkoppelen van het besturingssysteem en moest informatie verstrekken over het besturingssysteem van servers zodat concurrenten programma's kunnen maken die er op aansluiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2981053). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.