Managed hosting door True

VCD doet facturatie Medisch Spectrum Twente

 

Het Medisch Spectrum Twente besteedt de facturatie rondom de diagnosebehandelingcombinatie voor GGZ-instelllingen uit aan de VCD IT Groep. Deze Groningse automatiseerder brengt de verwerking onder in een servicecentrum dat speciaal is opgezet voor de facturatie en inning van GGZ-DBC's.

Het Medisch Spectrum Twente was al klant van VCD en gebruikte al software voor de registratie, validatie en aanlevering van GGZ DBC's bij het landelijke DBC-informatiesysteem DIS. 'De uitbesteding van de facturatie aan VCD, was daarop een logisch vervolg', aldus projectleider Marc Nieuwland. 'De oplossing van VCD sluit uitstekend aan op de huidige manier van werken.'

VCD heeft een 'shared service center' dat speciaal is opgezet voor de facturatie en inning van diagnosebehandelingcombinaties voor geestelijke gezondheidsinstellingen. Naast ruim vierhonderd vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten, besteedt inmiddels ook een aantal GGZ-instellingen de facturatie uit aan VCD. Luuk-Jan van der Struik, senior accountmanager bij VCD, verwacht dat de komende periode nog meer GGZ- instellingen zullen kiezen voor uitbesteding van de facturatie. Volgens Van der Struik is het grote voordeel voor zorginstellingen van het uitbesteden van de facturatie dat ze alleen de DBC-gegevens hoeven aan te leveren en dat VCD het gehele vervolgproces volledig uit handen neemt. 'Wij dragen zorg voor controle op verzekerdenrecht, facturatie aan de zorgverzekeraar en facturatie van eigen bijdrage en daar waar nodig het versturen van aanmaningen.' Hij stelt dat omdat VCD voor meerdere instellingen werkt klanten profiteren van schaalvoordelen en lagere kosten.

Van der Struik voorspelt dat VCD een groot deel van de aankomende opdrachten zal binnenslepen, omdat het bedrijf naar zijn zeggen een voorsprong heeft opgebouwd. ' Wij zijn begin 2006 al gestart met het opzetten van het dienstencentrum voor facturatie.'

Diagnosebehandelingcombinatie (DBC)
De diagnosebehandelingcombinatie (DBC) is de basis van het betalingssysteem voor de ziekenhuiszorg en de geneeskundige geestelijke gezondheidszorg. Elke DBC heeft een eigen code die zorgverleners gebruiken in de administratie.

Zorgverleners in ziekenhuizen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en zorgverzekeraars krijgen meer ruimte om naar eigen inzicht de zorg te organiseren. De overheid creëert hiervoor de randvoorwaarden. Om die reden zijn er diagnosebehandelingcombinaties. De zorgverzekeraars betalen per ziektegeval één prijs voor de totale zorg die wordt verleend aan een patiënt: de DBC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2979191). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.