Managed hosting door True

Oracle haalt Virtual Iron van de markt

 

Softwareleverancier Oracle schrijft in een brief aan de voormalige verkooppartners van Virtual Iron dat de ontwikkeling van de Virtual Iron-producten stil komt te liggen. Ook mogen vanaf 1 juli 2009 geen nieuwe orders meer aangenomen worden, ook niet van bestaande klanten. De beheersoftware voor servervirtualisatie kwam door een overname in mei in handen van Oracle.

Oracle beschreef Virtual Iron op het moment van aankoop als een ‘belangrijke leverancier van beheersoftware voor servervirtualisatie.' Zes weken later schrijft het bedrijf aan de voormalige partners van Virtual Iron: ‘Oracle heeft een grondige evaluatie afgerond van het productportfolio van Virtual Iron en is van plan om de Virtual Iron-technologie volledig te integreren met Oracle VM, Oracles servervirtualisatie en beheerproduct. Zodra het geïntegreerde product beschikbaar komt, kunnen klanten van Virtual Iron er naar overstappen.'

Oracle nodigt de partners van Virtual Iron uit om partner van Oracle te worden: ‘We waarderen uw investering en expertise in servervirtualisatie en moedigen u aan om uw partnerschap met Oracle meteen te starten. Om dit proces te beginnen, zal een brief naar uw bedrijf worden gestuurd waarin het huidige Virtual Iron-partnercontract wordt beëindigd.'

Oracle op het overnamepad

Voor Oracle was de overname van Virtual Iron een logische uitbreiding op zijn eigen servervirtualisatieproducten, die een algehele beheertoepassing ontbeerden. Oracle is op overnamepad en deed voor de overname van Virtual Iron - in de eerste vier maanden van 2009  - al drie overnames.

Op 20 april werd de overname van hardwareleverancier Sun Microsystems aangekondigd, begin februari die van beheersoftwarebedrijf mValent en riskmanagementleverancier Relsys. Virtual Iron werd toen al als volgende prooi genoemd, juist in verband met de logische aanvulling op het virtualisatieportfolio van Oracle. Virtual Iron werd opgericht in 2003.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2977058). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.