Managed hosting door True

Pact Alcatel en HP past in strategie Verwaayen

 

HP en Alcatel-Lucent hebben een wereldwijd samenwerkingsverband gesloten. De aangekondigde alliantie van de netwerk- en telecomleverancier en de ict-dienstverlener past in de strategie die ceo Ben Verwaayen na zijn aantreden bij Alcatel-Lucent formuleerde. Dat vertelt woordvoerder Kathleen De Smedt van het Frans-Amerikaanse bedrijf.

'Verwaayen heeft eind 2008 gezegd te zoeken naar co-sourcingsdeals en dit is daar een mooi voorbeeld van', licht ze toe. In tegenstelling tot outsourcing, werken co-sourcingspartners aan een gezamenlijke strategie om producten op de markt te brengen. 'Zowel HP als Alcatel-Lucent gaan producten van de ander pre-integreren in hun producten.' De samenwerking treedt waarschijnlijk in de tweede helft van 2009 in werking. 'Dat is afhankelijk van de due diligence die in juni en juli wordt uitgevoerd.' Het contract heeft een looptijd van tien jaar.

De twee hardwareleveranciers gaan hun producten en verkoopactiviteiten voor een groot deel combineren. In de markt zou volgens De Smedt veel vraag zijn naar manieren om telecom op te nemen in de ict-infrastructuur. De samenwerking moet voordeel bieden aan telecombedrijven en klanten in de grootzakelijke markt. De partners integreren daartoe producten op het gebied van ip-telefonie, unified communications, mobiliteit, beveiliging en contactcenters. Daarnaast draagt Alcatel-Lucent het beheer van een deel van zijn ict-infrastructuur over aan HP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2976629). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.