Managed hosting door True

Sun start ontslagronde in augustus

 

Zorgen

Leverancier Sun Microsystems heeft een adviesaanvraag over zijn reorganisatie ingediend bij de ondernemingsraad. Het bedrijf verwacht in augustus daadwerkelijk medewerkers te gaan ontslaan. Vrijdag 12 juni maakte de software- en hardwareleverancier bekend voor zestig personeelsleden collectief ontslag te hebben aangevraagd bij uitkeringsinstantie UWV. Ook de vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de reorganisatieplannen, die in november 2008 al werden aangekondigd.

‘Op dit moment ligt een adviesaanvraag over de reorganisatie bij de ondernemingsraad', zegt Sun-woordvoerder Guus Vossenaar. ‘De verwachting is dat we in augustus daadwerkelijk mensen gaan ontslaan. Dan pas is bekend welke afdelingen en wie het precies betreft.'

Sun kondigde in november 2008 al aan wereldwijd te reorganiseren en vijf- tot zesduizend medewerkers te ontslaan. Personeelsleden leefden sindsdien niet alleen in onzekerheid over hun eigen baan, maar ook over de toekomst van het totale bedrijf, dat in de etalage stond.

In maart 2009 leek het erop dat IBM Sun zou overnemen, maar 'Big Blue' zag daar begin april toch maar vanaf. Enkele dagen later werd bekend dat Oracle en Sun overeenstemming hadden bereikt over een overname. Analisten verwachtten dat Oracle wereldwijd nog eens tussen de 5500 en 10.000 banen zal schrappen bij Sun.

Herstructurering
In november kondigde Sun ook aan zijn softwareactiviteiten te herstructureren. Sun positioneerde zichzelf voor het eerst primair als leverancier van open source software. In het verleden verdiende Sun voornamelijk geld met de verkoop van hardware. Diezelfde hardware moet ook in de toekomst voor winst zorgen, maar dan als onderdeel van open source-appliances.

Een herstructurering van de software-tak moet volgens ceo Jonathan Schwartz ‘de levering van belangrijke innovaties aan ons opensourceplatform versnellen'. De nieuwe organisatorische structuur is een ‘erkenning van de belangrijke rol die software speelt in de groeistrategie van het bedrijf'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2971708). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.