Managed hosting door True

Overname Delftse softwareproducent Aenova

 

Hans van der Last (45) heeft op 28 mei jongstleden de aandelen Aenova in Delft overgenomen van de oprichter Willem Boers.

Aenova is een onafhankelijke softwareproducent, opgericht in 1992 door de verkoper. De onderneming is gevestigd in Delft en telt 23 medewerkers. Aenova heeft met TimEnterprise een toonaangevende positie in de markt van softwareprodukten voor tijdregistratie, urenverantwoording, budgettering en planning. Verder biedt Aenova met Maggy2 een unieke onafhankelijke softwareoplossing voor het organiseren van printfaciliteiten. Daarnaast levert Aenova ook diensten bestaande uit installatie, training, (helpdesk)support en advies. Aenova's belangrijkste afzetmarkt is op dit moment de lokale overheid. Verkoop vindt met name plaats in Nederland.


Overnametraject
Hans van der Last start bij Aenova als een ervaren ondernemer. Eerder al had Hans succesvol een MBO gerealiseerd bij een collega ICT bedrijf. Naast jarenlange ervaring in de IT heeft Hans bovendien ook specifieke ervaring met de overheid als doelmarkt en de verkoop van software aan de overheid. Wat een belangrijke link met Aenova vormde.
Eind vorig jaar heeft BuyInside, een intermediair die zich specifiek richt op MBI-trajecten, Hans in contact gebracht met de voormalig eigenaar van Aenova, Willem Boers, hetgeen vorige week heeft geresulteerd in een 100% overname van deze onderneming.
Niet alleen voor Hans van der Last, maar ook voor de benaderde financiers bleek de overname van Aenova een aantrekkelijke propositie. Aenova is een goed renderend en stabiel bedrijf. Een substantieel deel van de omzet bestaat uit vaste contracten met de lokale overheid. Er liggen met name kansen voor het bedrijf in versterking commerciële slagkracht, verdere professionalisering en uitbreiding van markten (ook internationaal). Hans is een zeer ervaren en goed voorbereide MBI-kandidaat. Bovendien zocht hij in het verlengde van zijn eigen ervaring en was hij in staat voldoende eigen middelen in te zetten. Al met al waren er meerdere banken bereid deze overname te financieren en bevond Hans zich in deze tijd in de luxe positie om tussen een aantal banken zijn keuze te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2966962). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.