Managed hosting door True

Seizoenseffect leidt to minder faillissementen

 

Failliet

Door het seizoenseffect is aantal faillissementen in mei 20 procent lager, aldus curatoren.nl.

Het aantal particulieren dat failliet is verklaard of waarop een schuldsanering van toepassing is, is in mei 20% lager uitgekomen (480) dan in april van dit jaar (608). ook het aantal bedrijven dat in deze periode failliet is gegaan is vergelijkbaar gedaald (van 854 naar 687). Ten opzichte van vorig jaar is echter nog steeds sprake van een stijging van 84% in bedrijfsinsolventies. Dit blijkt uit cijfers van Curatoren.nl.

"De daling van afgelopen maand wordt veroorzaakt door een seizoenspatroon en minder zittingsdagen bij de rechtbank, dus zeker nog geen reden voor optimisme" aldus Guus Landheer van Curatoren.nl. "Het zijn nu met name de toeleveranciers, zoals drukkerijen (+400%) en de Groothandel zakelijk (+55%) die in de problemen komen. Ook wordt de onroerend zaakmarkt (projectontwikkelaars e.d.) sterk getroffen (+92%). Nu het vakantiegeld is betaald hebben bedrijven weer even wat lucht, maar nu komen de vakantiemaanden met relatief weinig omzet", aldus Landheer. In september/oktober verwacht Landheer zeker weer een groei in het aantal faillissementen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2962685). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.