Managed hosting door True

Fusie CCS en Netaspect afgeblazen

 

De fusie van softwaremakers CCS en Netaspect is van de baan. Beide partijen kondigden in februari een samensmelting aan, maar zien na nader onderzoek de grote voordelen ervan niet meer in. De partijen willen nog wel verder gaan met hun samenwerking. CCS levert een backofficepakket aan de verzekeringsbranche, terwijl Netaspect software voor de front- en midoffice aanbiedt. De fusie had een geïntegreerde oplossing voor verzekeringsmaatschappijen moeten opleveren.

Een woordvoerster van CCS zegt dat na diepgravender onderzoek voor beide partijen bleek dat 'een plus een toch niet meer drie was, maar gewoon twee. De voordelen bleken toch minder groot dan we hadden ingeschat. CCS blijft wel samenwerken met Netaspect.'

Dat het afblazen van de fusie te maken zou hebben met financiële problemen rond Netaspect is de zegsvrouw niet bekend. De leverancier van frontoffice-software had een geschil met financieel dienstverlener Vvaa, maar dat is volgens haar opgelost.

Ook zegt de woordvoerster niets te weten van een conflict tussen de architecten van CCS en die van Netaspect. CCS is een Progress-huis, terwijl de software van Netaspect gebaseerd is op het Microsoft-platform. Na de fusie zou CCS het Progress-platform afbouwen en overgaan op Microsoft. 'Wij werken nu aan een eigen geïntegreerde weboplossing', stelt zij.

Bedrijven

CCS uit Woerden telt 160 medewerkers, Netaspect uit Dordrecht zestig. CCS biedt de Level 7-backoffice-oplossing aan en Netaspect levert de front- en midofficesoftware Certigo. CCS bedient vooral de middelgrote (Generali, Allianz) en kleinere bedrijven uit het verzekeringswezen, terwijl Netaspect ook een aantal grote partijen tot klant mag rekenen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2962363). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.