Managed hosting door True

Mitel en HPS tekenen samenwerkingsovereenkomst

 

Mitel en HIT Professional Services (HPS) zijn een partnership overeengekomen.

HPS heeft Mitel producten in zijn productportfolio opgenomen en past deze toe in IP-communicatieoplossingen bij klanten. De gezamenlijke kennis en ervaring van beide bedrijven zorgt voor toegevoegde waarde in de toepassing van geavanceerde IP-communicatieoplossingen.

Mitel, leverancier van IP-communicatieoplossingen, is een partnership aangegaan met HPS, system integrator op het gebied van analyse, advisering en implementatie van communicatieoplossingen. Vanwege de groeiende belangstelling van bedrijven voor IP-telefonie onderzocht HPS welke telecomproducten het eigen productportfolio het beste zouden aanvullen. Na een aantal pilots en een lange periode van onderzoek bleek Mitel de meest geschikte leverancier dankzij de geavanceerde technologie en de in dat bedrijf aanwezige kennis.

“We waren op zoek naar IP-technologie en IP-telefonie-oplossingen die aan een aantal door ons gestelde criteria moesten voldoen”, zegt Karel Hermans, directeur van HPS. “Veiligheid en technologie waren belangrijke componenten bij onze keuze, maar ook de migratie van traditionele telefonie naar IP-telefonie moest betrekkelijk eenvoudig te realiseren zijn. We kozen voor Mitel vanwege de toepassingsmogelijkheden van de producten (en de bijbehorende functionaliteit) en omdat Mitel uitgebreide opleiding en begeleiding biedt.”

HPS heeft klanten in diverse branches waaronder overheid, retail, zorginstellingen en industrie. Samen met Mitel heeft de in Heesch gevestigde onderneming al verscheidene IP-telefonieprojecten succesvol afgerond. Voor de gemeente Bernheze is een volledige IP-telecominfrastructuur geïnstalleerd die door 200 medewerkers wordt gebruikt. Dankzij een gedegen voorbereiding kon snel worden gemigreerd van het traditionele telecomsysteem naar de nieuwe IP-infrastructuur. Voor Intrum Justitia heeft HPS een Mitel-omgeving voor 300 gebruikers geïmplementeerd. De implementatie was in één weekend gereed.

Voor winkelketen Setpoint heeft HPS een compleet IP-systeem geïmplementeerd waarbij 45 sublocaties zijn gekoppeld aan de hoofdvestiging. Het IP-systeem wordt zowel gebruikt voor spraak als voor datacommunicatie. “Setpoint heeft nu één geïntegreerd IP-netwerk waardoor de bedrijfs-, communicatie- en verkoopgegevens van alle locaties nu real-time kunnen worden gedeeld”, licht Hermans toe. “Bovendien is nu ook het beheer veel eenvoudiger en levert het een kostenbesparing op van 50 procent.”

“We zijn zeer verheugd over de samenwerking met HPS”, zegt Gijs Borsboom, directeur van Mitel Benelux. “HPS is een belangrijke partner voor ons omdat ze zeer goed thuis zijn in de markt voor gemeentes en retailbedrijven en veel kennis en ervaring van IP-telefonie hebben. HPS heeft hoogopgeleide medewerkers in dienst die kennis van traditionele telecomsystemen combineren met data- en IP-expertise.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/295759). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.