Managed hosting door True

Werkloosheid in ICT-sector blijft stijgen

 

De werkloosheid onder ict'ers is in april toegenomen met 6,5 procent. In totaal staan 7790 ict'ers geregistreerd bij het UWV. Dit blijkt uit cijfers van de uitkeringsinstantie. Met name onder ict'ers met hogere administratieve beroepen, waaronder systeemanalisten, programmeurs en netwerkbeheerders, vielen klappen. Binnen deze groep steeg het aantal bij het UWV geregistreerde ict'ers op zoek naar een baan met 8,8 procent ten opzichte van maart.

Het aantal werkzoekenden ten steeg over de hele linie, binnen alle ict-beroepsgroepen nam het aantal werklozen toe. Bovendien ligt de stijging ruim een procent hoger dan vorige maand. In maart nam het aantal werkzoekende ict'ers toe met 5,3 procent ten opzichte van februari.

In maart lag het aantal bij het UWV geregistreerde ict'ers nog op 7314. Sinds oktober 2008 stijgt het aantal werkloze ict'ers constant. Toen stonden 5965 ict'ers bij het UWV geregistreerd. Sinds die tijd hebben ruim 1800 ict'ers zich als werkzoekende bij het UWV gemeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2957288). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.