Managed hosting door True

CEO haalt Simac toch niet van de beurs

 

Algemeen directeur en aandeelhouder Eric van Schagen van ict-dienstverlener Simac ziet af van zijn bod op het Veldhovense bedrijf. De overige aandeelhouders vinden de voorgenomen biedprijs te laag en de topman wil geen hoger bod uitbrengen. In plaats daarvan gaat Van Schagen aandelen Simac die op de beurs worden aangeboden, uit de markt nemen. Dat meldt de website van Simac.

Half april 2009 bracht Van Schagen via beheermaatschappij Simal, de grootste aandeelhouder van Simac, een bod uit van 1,75 euro per aandeel, ofwel twaalf miljoen euro voor het gehele bedrijf. De directeur wilde met zijn bod de notering aan de Amsterdamse effectenbeurs beëindigen. Het bedrijf en Van Schagen vinden beide namelijk dat Simac niet is gebaat bij een beursnotering. Het zou te weinig toegevoegde waarde hebben en bovendien relatief veel geld kosten, aldus het bericht op de website.

Onwenselijk
Het bod was volgens de directeur 'een faire waardering van de huidige onderneming'. Een verhoging van de biedprijs zou onwenselijk zijn voor de schuldpositie van de combinatie Simac-Simal en is daarmee niet in het belang van het bedrijf, zijn medewerkers, klanten en leveranciers.

Eric van Schagen is op 1 januari 1994 mededirecteur geworden van Simac Techniek, het bedrijf dat zijn vader in 1971 in het leven riep. Sinds 1 november 2007 is Mark Dekker mededirecteur van de onderneming. De uitbreiding van de directie was onder meer nodig vanwege de groeiende activiteiten van Simac. Het bedrijf heeft 2008 afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro.

Voorkennis
Direct na bekendmaking van de bieding van Van Schagen, op 20 april 2009, werd de handel in aandelen Simac korte tijd stil gelegd, nadat de koers van het Veldhovense concern plotseling met twintig procent steeg. Kort daarna meldde de automatiseerder dat Van Schagen de resterende aandelen wil opkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2954923). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.