Managed hosting door True

Winst Ctac halveert na recordjaar

 

Erp-dienstverlener Ctac heeft in het eerste kwartaal van 2009 de nettowinst zien halveren. Dat winst daalde de eerste drie maanden van 2009 naar een half miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2008 werd 1,3 miljoen euro winst geboekt. Daarmee ontkomt het bedrijf, dat over 2008 recordcijfers boekte, niet aan de gevolgen van de economische crisis. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2009 wel toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Ctac ziet de marges op projecten dalen. In de afgelopen kwartalen werd de inhuur van externe medewerkers teruggebracht, maar de dienstverlener stelt dat de bezettingsgraad van eigen medewerkers nog niet op het gewenste niveau is.

De hogere omzetcijfers in het eerste kwartaal van 2009 zijn vooral toe te schrijven aan overnames. De omzet steeg met 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt vooral door de inlijving van de dienstverleners Crossverge en Alpha one in 2008 en Core Consulting dat begin 2009 werd overgenomen. Op eigen kracht steeg de omzet ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met acht procent.

De dienstverlener uit Den Bosch behaalde in 2008 de hoogste omzet- en winstcijfers sinds de oprichting van het bedrijf in 1992. De omzet steeg met 44 procent en kwam uit op 72,3 miljoen euro. De nettowinst kwam in 2008 uit op 4,9 miljoen euro waar het bedrijf in 2007 nog 1,7 miljoen euro noteerde. In 2008 besloot het bedrijf  om naast de duurdere en uitgebreide  erp-software van SAP ook software van Microsoft aan het productaanbod toe te voegen. Met die Dynamics-pakketten richt het bedrijf zich op middelgrote en kleine bedrijven waarvoor een SAP implementatie te complex en te duur is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2953845). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.