Managed hosting door True

ICT~Office: 'Sector doet het relatief goed'

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Hoewel brancheorganisatie ICT~Office eerder dit jaar nog voorspelde dat de ict-markt in 2009 met 1,1 procent zou groeien, heeft het deze verwachting bijgesteld. Uit cijfers van onderzoeksbureau Heliview, dat de jaarlijkse ICT~Marktmonitor met de brancheorganisatie samenstelt, blijkt dat ict-investeringen in 2009 met 0,8 procent teruglopen. Toch vindt ICT~Office dat de sector het nog goed doet in vergelijking met andere branches en laat de ict zien volwassen te zijn geworden.

Doordat ict steeds meer onderdeel uitmaakt van de kernprocessen van bedrijven, heeft de ict-sector minder last van de economische crisis dan andere bedrijfstakken. Dat stelt branchevereniging ICT~Office naar aanleiding van de onderzoeksuitkomsten van zijn  ICT~Marktmonitor. Desondanks stelt organisatie de eerder dit jaar aangekondigde verwachte groei bij naar een daling in ict-investeringen van 0,8 procent.

Volgens woordvoerder Ted van Hintum van ICT~Office doet de sector het relatief goed ten opzichte van andere bedrijfstakken. 'Het centraal planbureau (CPB) heeft voorspeld dat de economie als geheel met 3,5 procent krimpt. Voor de ict-sector is dit 0,8 procent. Daaruit blijkt dat de branche minder meebeweegt met economische schommelingen dan bijvoorbeeld tien jaar geleden.'

Conjuncturele schommelingen
Dit komt volgens Van Hintum doordat ict steeds meer deel uitmaakt van de kernprocessen van bedrijven. 'De sector is minder gevoelig geworden voor conjuncturele schommelingen. Natuurlijk heeft de ict-branche wel last van de crisis, maar dat hebben alle bedrijfstakken. Het is in elk geval veel minder erg dan tien jaar geleden. Er zijn bovendien nog steeds veel individuele bedrijven binnen onze branche die met groei te maken hebben', zegt hij.

Hoewel investeringen in de ict over het algemeen krimpen, blijft bijvoorbeeld het softwaresegment groeien met 1,2 procent. De verwachte investeringen voor 2009 liggen op 4,97 miljard euro ten opzichte van 4,91 miljard in 2008. ICT~Office denkt dat veel organisaties investeren in software noodzakelijk vinden om hun kritische bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te blijven innoveren.

Binnen het hardwaresegment vallen de hardste klappen. De ict-bestedingen lopen terug met 2,9 procent. Bestedingen binnen het segment services krimpen met 0,4 procent. De totale ict-investeringen lopen terug van 30,87 miljard euro in 2008 tot 30,61 miljard euro in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2938492). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.