Managed hosting door True

Diverse partners verkopen Microsoft BPOS

 

Microsoft heeft officieel zijn Business Productivity Online Suite (BPOS) in negentien Europese landen geïntroduceerd. BPOS bestaat uit software diensten voor het mkb en de grootzakelijke markt. Diverse Nederlandse en internationale partners verkopen de BPOS, zoals Tam Tam, Wortell, IT Solution Partners, Accenture, Avanade en EDS.

Microsoft lanceert officieel zijn Business Productivity Online Suite (BPOS) in negentien Europese landen. BPOS maakt onderdeel uit van Microsoft Software+Services strategie en bestaat uit software diensten voor het mkb en de grootzakelijke markt. Diverse partners verkopen BPOS in Nederland, zoals Tam Tam, Accenture, Avanade en EDS.

De Business Productivity Online Suite is een onderdeel van Microsoft Online Services, dat zich richt op de zakelijke markt. BPOS bestaat uit de online diensten Microsoft Exchange, Sharepoint, Office Communications en Office Live Meeting. BPOS is de nieuwe infrastructuur van Microsoft voor ‘Het nieuwe werken' voor het mkb. De diensten worden aangeboden voor een prijs per maand vanuit datacenters van Microsoft in Europa aangeboden. BPOS wordt voor 12,78 euro per maand per gebruiker aangeboden. Voorwaarde is dat er dan minimaal vijf gebruikers zijn. De uitgeklede Deskless Worker Suite (alleen gebruik Exchange webbrowser en Sharepoint zonder documentopslag) wordt voor 2,56 euro aangeboden. Klanten die BPOS voor juli 2009 aanschaffen krijgen 25 procent korting. Voor kleine ondernemers, zoals zzp'ers, zegt Microsoft Live Services te bieden.


Partners
De BPOS wordt direct en indirect aan klanten aangeboden. Microsoft benadrukt nauw met partners BPOS te willen samenwerken. Volgens de softwaregigant werken al 4000 partners mee in het Microsoft Partner Program voor Microsoft Online Services. Hierbij wordt een ecosysteem opgezet met een breed aanbod van zakelijke software diensten. EDS, onderdeel van HP, heeft een resellerovereenkomst getekend voor de gezamenlijke verkoop van BPOS. Beide partijen verkopen BPOS, waaronder cloud- en professionele diensten, aan grootzakelijke bedrijven in een markt die goed is voor drie miljard dollar. Accenture en Avanade hebben een ‘advisor agreement' (Microsoft Online Services Partner Advisor) getekend, waarbij zij BPOS adviseren en implementeren bij bedrijven die meer dan 5000 werknemers hebben. Nederlandse partners zijn onder andere IT Solutions Partners, Tam Tam, nobel, Peak-IT, Winvison, Getronics, Atos Origin en Wortell. In totaal verkopen meer dan honderd Nederlandse resellers BPOS.

Microsoft zegt dat partners met de verkoop van BPOS kunnen verdienen aan maatwerk, consulting diensten, migraties en managed services. Klanten besparen volgens Microsoft met BPOS kosten en tijd waardoor er meer nieuwe business en groei kan worden gerealiseerd. Een Nederlandse klant van BPOS is adviesbureau Procore uit Nieuw-Vennep. Reseller Wortell verzogt de software abonnementen, de software wordt via het datacenter van Microsoft aangeboden. Volgens Wortell en Microsoft levert dat de klant per jaar aan 77.400 euro kostenbesparingen op. Andere klanten die BPOS omhelzen zijn NoSuchCompany en het Orthopedisch Centrum.

Peter de Haas, verantwoordelijk voor de online strategie van Microsoft als online strategy manager, zegt dat BPOS de infrastructuur voor gebruikers makkelijker moet maken. Eenvoudiger dan een klassieke implementatie met software en hardware. "Zo ondersteunt BPOS online Exchange diensten voor Alle smartphones die draaien op Windows Mobile, Sony Ericsson, iPhone en Blackberry. Het beheer kan via de webbrowser worden uitgevoerd."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2937371). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.