Managed hosting door True

Microsoft ziet scherpe winstdaling

 

microsoft titel

Hoewel Microsoft over het derde kwartaal in zijn gebroken boekjaar nog wel een winst wist te behalen van 2,98 miljard dollar, toont dit bedrag een scherpe daling ten opzichte van de 4,39 miljard dollar winst over dezelfde periode een jaar daarvoor. De omzet bedroeg 13,65 miljard dollar en kwam daarmee zes procent lager uit dan een jaar eerder. Voor het eerst sinds de oprichting van Microsoft beleefde het bedrijf een omzetdaling.

De omzet en winst van Microsoft hebben over het derde kwartaal 2009 een scherpe daling laten zien. De winst daalde van 4,39 miljard dollar (over hetzelfde kwartaal in 2008) naar 2,98 miljard dollar. Per aandeel kwam de winst uit op 33 dollarcent. Analisten hadden eerder verwacht dat er een winst zou komen van 39 dollarcent per aandeel.

Bij de presentatie van de cijfers toonde Microsoft zich somber. De onderneming verwacht dat de markten waarop zij actief is in elk geval tot het einde van het volgende kwartaal  zwak blijven. Zowel bedrijven als individuen geven als gevolg van economische crisis veel minder uit aan software.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2935143). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.