Managed hosting door True

Bossers & Cnossen biedt Digihuis onderdak

 

Bossers & Cnossen maakt een doorstart met automatiseerder Digihuis. Ook voor zusterbedrijf DigiXS, leverancier van een smartpen, is er redding. Een ander zusterbedrijf, Guide Automatisering, komt in handen van twee ex-eigenaren. De bedrijven behoorden tot de failliet verklaarde Soltech-groep.

De Groningse hardwareleverancier Bossers & Cnossen zag begin dit jaar nog af van een overname van de Soltech-groep. Het conglomeraat van grootaandeelhouder Demmy Deetman stond er bij nader inzien financieel beroerder voor dan gedacht en ging vervolgens bankroet. Bossers & Cnossen sloeg alsnog zijn slag en kocht Digihuis en DigiXS op. Een kleine twintig medewerkers behouden hun baan.

"Wij waren het meest geïnteresseerd in Digihuis vanwege de aanwezige netwerkkennis, de hoge graad van Cisco-certificering en de KPN-contracten", zegt directeur Lammert Brouwer van Bossers & Cnossen. "Gelukkig kunnen we dit deel nu toch inlijven. Zestien van de twintig werknemers nemen we over."

Smartpen
Bossers & Cnossen neemt ook DigiXS, een smartpen-leverancier, over (inclusief twee medewerkers). De hoge investeringen hierin deden de Soltech Groep bijna de das om, maar Brouwer meent dat er voor de smartpen-activiteiten weldegelijk toekomst ligt. "Hoewel ons bedrijf een hardwarespecialist is, is er ook een software-afdeling voor infrastructuurprojecten actief, bijvoorbeeld rond firewalls en narrowcasting. Daar brengen we DigiXS onder. De software wordt aangepast aan ons webontwikkelplatform, waardoor het makkelijker te beheren valt en wij in staan zijn om klantspecifieke oplossingen te bedenken."

Volgens Brouwer speelde bij deze beslissing ook mee dat er proefprojecten lopen bij de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. "Bossers & Cnossen werkt voor de gezondheidsmarkt en de educatieve sector. Met onze distributietak BNC Distribution zijn we ook internationaal actief. We beschikken over een bredere basis voor de digitale pen dan DigiXL."


Doorstart Guide
Verder heeft de Groningse automatiseerder meegeholpen aan de doorstart van Guide Automatisering. Dit onderdeel uit Leusden is opgekocht door de vroegere mede-eigenaren Johan van den Berg en Kees a Nijeholt. Volgens Brouwer is er een partnerovereenkomst gesloten met het 'nieuwe' Guide. "Guide heeft de activiteiten rond Apple OSX en Microsoft in portefeuille en krijgt de KPN-contracten uit zijn regio." Voor negen van de tien medewerkers is er behoud van werkgelegenheid.

Voor de Soltech Holding en het onderdeel IT Powerhouse valt het doek definitief. Bij de holding werkten nog vijf mensen; bij testdetacheerder IT Powerhouse waren alle medewerkers al vertrokken. Grootaandeelhouder Demmy Deetman komt in dienst bij Bossers & Cnossen: hij gaat de KPN-/Cisco-activiteiten leiden. De medewerkers van Digihouse en DigiXL trekken in het hoofdkantoor van Bossers & Cnossen in Groningen in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2932152). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.