Managed hosting door True

CEO Van Schagen wil Simac opkopen

 

Eric van Schagen, ceo van Simac, wil een bod uitbrengen op het Veldhovense ict-bedrijf. Het is aannemelijk, gezien de stemverhoudingen, dat zijn voornemen doorgang vindt. Daarmee zou Simac van de Amsterdamse effectenbeurs verdwijnen. Het bod van Van Schagen komt neer op 12 miljoen euro. Volgens Mark Dekker, directeur van Simac Techniek, verandert de eventuele aankoop niets aan de operationele activiteiten van de onderneming.

Eric van Schagen is op 1 januari 1994 mededirecteur geworden van Simac Techniek, het bedrijf dat zijn vader in 1971 in het leven riep. Sinds 1 november 2007 is Mark Dekker mededirecteur van de onderneming. De uitbreiding van de directie was onder meer nodig vanwege de groeiende activiteiten van Simac. Het bedrijf heeft 2008 afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro.

Van Schagen heeft zijn bod gedaan via Simal Beheer, de grootaandeelhouder van Simac. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur (met uitzonder van Van Schagen) hebben een nader onderzoek van het bod gelast. De verwachting is dat dit enkele weken in beslag zal nemen. Als het bod wordt aangenomen, zal er een bijzondere aandeelhoudersvergadering volgen. Het onderwerp komt niet aan de orde van de reeds lang geplande aandeelhouders die woensdag 22 april plaatsvindt. Dan komen wel aan bod hoe het er met de onderneming voorstaat. Dekker wilde daar vandaag niet op vooruit lopen.

Familiebedrijf
Het is zeer waarschijnlijk dat de aankoop doorgang vindt, omdat Simal Beheer direct of indirect ongeveer 81 procent van de totale stemrechten in Simac heeft.

Dekker legt uit dat de eventuele wijziging in de eigendomsverhoudingen helemaal geen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering. ‘Van Schagen heeft eerder al gezegd dat we eigenlijk gewoon een familiebedrijf zijn. Simac heeft al tien jaar geen beroep meer gedaan op beleggers in de hoedanigheid van kapitaalverschaffer', zegt Dekker.

Mogelijk voorkennis
De handel in aandelen Simac heeft maandag wel enige tijd stil gelegen. Op een zuinige beursdag steeg de koers van het Veldhovense concern met twintig procent. Beurswaakhond AFM heeft gemeld de transacties in het fonds van die dag nader te onderzoeken. Hij vermoedt dat er sprake is geweest van voorkennis. Na deze verwikkelingen heeft Simac in allerijl het bericht doen uitgaan dat Van Schagen de resterende aandelen wil opkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2932133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.