Managed hosting door True

Intel: dieptepunt achter de rug

 

Intel CEO Paul Otellini denkt dat de pc-sector "het ergste achter de rug heeft". Otellini zei in gesprek met de Amerikaanse CRN dat de pc-verkopen hun dieptepunt bereikt hebben in het eerste kwartaal en dat de industrie terugkeert naar normale verkooppatronen.

Intel verkocht in het eerste kwartaal 26 procent minder aan componenten (in waarde gemeten) dan een jaar geleden. Het netto-inkomen daalde ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008 met 55 procent. Maar steeg in vergelijking met het laatste kwartaal van 2008 met 176 procent. De fabrikant presteerde beter dan analisten verwachtten.

Volgens Otellini is de vraag naar Intel desktop processors door system integrators gestabiliseerd. Hij ziet dat als een eerste stap richting herstel van de markt. Dat Intels portfolio voor onder meer laptops nog wel afneemt verklaart Otellini met "een kortere pijplijn" voor desktoponderdelen waardoor het herstel van de markt sinds begin februari duidelijker zichtbaar is.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2926930). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.