Managed hosting door True

Satyam blijft in Indiase handen

 

Ict-dienstverlener Satyam blijft in Indiase handen. Branchegenoot Tech Mahindra koopt een meerderheidsbelang in het bedrijf voor 29 miljard roepie. De verkoop moet het vertrouwen van klanten en werknemers in de Indiase dienstverlener herstellen. Begin 2009 werd bekend dat de toenmalige ceo gerommeld had met de financiële cijfers. De koper is voor 31 procent in handen van Britisch Telecom. Satyam heeft in Nederland KPN en Philips als klant.

De Indiase ict-dienstverlener Satyam Computer Services heeft een koper gevonden voor een meederheidsbelang in het bedrijf. Branchegenoot Tech Mahindra koopt voor 29 miljard roepie (ongeveer 440 miljoen euro)  een belang van 51 procent in de onderneming.

Tech Mahindra was de hoogste bieder. De Indiase ict-dienstverlener Satyam maakt in maart 2009 bekend dat het een meerderheidsbelang in het bedrijf wilde verkopen. De verkoop moet het vertrouwen in het bedrijf herstellen. Satyam kwam in januari negatief in het nieuws toen de toenmalige bestuursvoorzitter toegaf dat hij had gerommeld met de financiële cijfers. Hij stapte op, samen met zijn broer, die ceo was van het bedrijf.

De koper is voor 31 procent in handen van Britisch Telecom. Het bedrijf telt 23.000 werknemers.

Het Europese hoofdkantoor van Satyam is gevestigd in Hoofddorp. Satyam staat genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Nederlandse klanten van het bedrijf zijn KPN en Philips.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2925358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.