Managed hosting door True

ITsyndicaat distributeur van Lime

 

ITSyndicaat is distributeur geworden van Lime Software, een asset management tool voor Oracle infrastructuren. Met behulp van de software kan snel inzicht verkregen worden in het aantal Oracle-producten dat binnen een bedrijf geïnstalleerd is en gebruikt wordt.

"Er zijn veel asset management tools voor kantooromgevingen maar slechts weinig die met servers uit de voeten kunnen. En Lime is de enige die Oracle aankan", zegt Ed Kost, directeur van ITsyndicaat. "Organisaties hebben vaak geen idee wat er op hun servers draait. Vaak weten ze nog wel hoeveel licenties ze afgenomen hebben maar niet of bijvoorbeeld de databaseopties die automatisch meegeïnstalleerd worden ook door iemand gebruikt worden. Als dat wel het geval is en Oracle een audit uitvoert moet ervoor betaald worden en vaak komt er dan nog een boete bovenop ook."

De software is volgens Kost interessant voor iedere reseller die Oracle licenties verkoopt. "Er zijn maar weinig resellers die echt verstand hebben van Oracle. De regels die Oracle hanteert zijn een beetje complex. De gids waarin ze staan telt maar liefst tweehonderd pagina's. Daarom zie je dat de verkoop van licenties zich concentreert rond een paar specialistische partners als PC-Ware, Agile en Insight."

Het uitvoeren van een scan met behulp van Lime is minder tijdrovend dan handmatig controleren en vrij eenvoudig, maar daarna moet de verkregen informatie nog wel geïnterpreteerd worden, zegt Kost. "En dat kan de gemiddelde reseller niet. Maar wie er niet uitkomt kan altijd nog onze assistente inroepen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2924624). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.