Managed hosting door True

Vereniging IT-beroepsgroepen officieel van start

 

Het bestuur van ITB (Samenwerkende ITBeroepsgroepen) maakte vandaag de officiële oprichting van deze vereniging bekend.

ITB bundelt de krachten en kennis van vooralsnog acht beroepsgroepen in de IT: GIA, GVIB, ISPG, NESMA, NGN, NVBI, SCIA en TestNet. Samen vertegenwoordigen zij  6000 leden.

 

Het bestuur van ITB wordt gevormd door Reinold van Bruggen (voorzitter) 
Hans van Loenhoud (secretaris, tevens bestuurslid Testnet) en Oscar Halfhide (penningmeester, tevens plaatsvervangend bestuurslid ISPG)


'De behoefte aan krachtenbundeling is evident, zowel vanuit de IT-professionals en de beroepsgroepen als vanuit de samenleving en de overheid. De uitdagingen om de sector en de economie nieuwe impulsen te geven, zijn groot', aldus Reinold van Bruggen.

ITB werkt samen op basis van het ITB-Jaarplan 2004, zoals dat door de leden is goedgekeurd. Dit jaarplan omvat kennisuitwisseling en samenwerking tussen beroepsgroepen, uitwisselen van ‘best practices’, kaders voor beroepsvorming, certificering, interne en externe communicatie, een informatiebulletin en een najaarscongres. Een van de specifieke aandachtspunten voor 2004 is het uitwerken van de functie van aanspreekpunt voor overheid, onderwijs en samenleving.

Verwacht wordt dat de komende tijd nog meer ITBeroepsgroepen zich bij ITB zullen aansluiten, aangezien een aantal verenigingen belangstelling getoond heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/292170). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.