Managed hosting door True

Significant en VendorLink in leveranciersmanagement

 

Op 25 maart 2009 hebben Rob Veeke van Significant en Roy de Brouwer van VendorLink een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van contract- en leveranciersmanagement.

Significant en VendorLink bundelen met deze overeenkomst hun krachten als reactie op de wens van veel organisaties om het aansturen, managen en objectief beoordelen van leveranciers verder te professionaliseren.

Significant heeft de afgelopen jaren vele publieke en private organisaties ondersteund met het organiseren van een gestructureerde werkwijze rondom contract- en leveranciersmanagement. Door het segmenteren van het leveranciersbestand, het structureren van de relaties en een heldere toewijzing van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden rondom de relaties met leveranciers is focus aangebracht op het managen van de relaties met de leveranciers die er echt toe doen. Met als resultaat dat het maximale uit de relatie gehaald kan worden. Denk hierbij aan maximale efficiëntie in de keten, verbetering van de kwaliteit, stimulering van de innovatie, verlaging van de kosten, etc.

VendorLink is de nieuwste online leveranciersmanagementsoftware. Met VendorLink krijgen organisaties de beschikking over een schat aan informatie omtrent hun leveranciers en hun prestaties. Vendorlink stelt organisaties in staat de prestaties op een transparante en objectieve wijze te beoordelen. Met één oogopslag hebben organisaties alle informatie binnen handbereik en kan men desgewenst verder inzoomen op de verschillende deelgebieden. Het geeft direct inzicht in de leveranciersprestaties, gebaseerd op cijfers, interne en externe enquêtes. Maar ook kunnen klachten, actiepunten, meetings en dagelijkse notities geregistreerd worden. Actualiteiten worden bijgehouden op basis van externe bronnen zoals de KVK, de leverancier zelf en uit de interne organisatie. Inkooprisico's kunnen worden bepaald aan de hand van risicoanalysemethode en de prestaties van leveranciers kan men vergelijken met de markt c.q. branche.

VendorLink is ontwikkeld door mensen die al jarenlang ervaring hebben in de inkoopmarkt. Zij zijn in de markt actief met geautomatiseerde oplossingen voor een professionele inkooporganisatie. Hun opgebouwde expertise op het gebied van inkoop en leveranciersmanagement vormt het fundament voor hun nieuwste ontwikkeling, VendorLink.

De samenwerking tussen Significant en VendorLink, levert een juiste combinatie van kennis en softwareondersteuning op, die unieke mogelijkheden kan bieden om organisaties te ondersteunen bij het professionaliseren van hun leveranciersmanagement: organisaties kunnen met behulp van de VendorLink software snel en zeer effectief inzicht krijgen in de prestaties van en de relatie met de leveranciers die er echt toe doen. Daarnaast kunnen ze profiteren van de ondersteuning van Significant op het gebied van leveranciersmanagement, variërend van het organiseren van een gestructureerde werkwijze rondom leveranciersmanagement en het (her)inrichten van de leveranciersrelaties tot het formuleren van concrete verbeterplannen en -acties richting individuele leveranciers.

Significant is een onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau. Significant richt zich op het vertalen van organisatiebeleid en -strategie naar een optimale bedrijfsvoering en het ontwikkelen en evalueren van beleid en strategie op het gebied van maatschappelijke thema's. In Nederland heeft Significant een leidende positie heeft opgebouwd op de gebieden waarop zij werkzaam is. Onder andere op het gebied van inkoop-, contract- en leveranciersmanagement heeft Significant een toonaangevende positie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2920512). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.