Managed hosting door True

'IBM ziet af van overname Sun'

 

IBM ziet af van het plan om Sun over te nemen, meldt The Wall Street Journal.

IBM ziet af van het plan om Sun over te nemen, aldus The Wall Street Journal. Verscheidene Amerikaanse kranten brengen vergelijkbare berichten over de inhoud van de overnamegesprekken tussen IBM en Sun. IBM, dat 7 miljard dollar over had voor Sun, zou tijdens de 'due diligence'-procedure tot de conclusie gekomen zijn dat het een te hoge prijs zou betalen voor Sun. Het bod werd naar beneden bijgesteld, waarop de raad van bestuur van Sun tegensputterde en IBM het bod afblies.

Andere bronnen stellen dat de prijs niet het grootste breekpunt is. Zo zou binnen Sun verdeeldheid bestaan over de overname door IBM. Medeoprichter en voorzitter Scott McNealy is tegen, ceo Jonathan Schwartz zou voor zijn.

Het is het niet duidelijk of de overname definitief van de baan is. Sommige analisten menen dat dit deel is van de onderhandelingsprocedure. "Er vliegt heel wat testosteron over en weer", zo zegt een betrokkene in de New York Times. In elk geval is de exclusiviteit van de gesprekken nu opgeheven, waardoor vroegere overnamekandidaten als HP en Cisco weer in beeld komen.

Sun, dat zichzelf al een tijd officieus in de etalage had gezet, zal volgens analisten het meeste effect voelen van de onzekere situatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2918192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.