Managed hosting door True

Stebis heeft dagtaak aan debiteuren

 

Distributeur Stebis merkt dat veel klanten "moeilijker betalen" als gevolg van de kredietcrisis. De afdeling debiteurenbeheer heeft een dagtaak aan het nabellen van klanten die hun rekening niet op tijd betalen.

"Betalingstermijnen worden lichtelijk opgerekt", zegt Reindert van Emst, COO en marketing directeur van Stebis. "We hanteren een standaard betalingstermijn van dertig dagen en die wordt niet altijd nageleefd. We hebben besloten trage betalers stringenter aan te pakken. We houden de kredietlimieten beter dan ooit in de gaten. Soms besluiten we zelfs om ze te beperken, maar dat bekijken we altijd van geval tot geval."

Van Emst stelt duidelijk dat Stebis niet "tot in lengte van dagen blijft leveren" aan slechte betalers. "Maar we moeten natuurlijk wel blijven leven. Als we niemand meer iets verkopen is het snel afgelopen met ons. Ondernemen is risico's nemen. We moeten continu afwegen welk risico we nog verantwoord achten en welk niet."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2917224). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.